DECRET 167/1992, de 20 de juliol, de traspàs dels serveis, mitjans i recursos de les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona a l'Administració de la Generalitat en matèria sanitària. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1732, pàg. 2561, de 14.4.1993 i en el DOGC núm. 2224, pàg. 6479, d'1.7.1996).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L'article 4.1 de la Llei 5/1987, de 4 d'abril, del règim provisional de les competències de les diputacions provincials, preveu que les lleis del Parlament de Catalunya han de distribuir les competències de les diputacions entre l'Administració de la Generalitat i les comarques, tot respectant el nucli essencial de l'autonomia provincial i les competències d'assistència i de cooperació jurídica, econòmica i tècnica que corresponen a les corporacions locals esmentades, d'acord amb el que estableixen la Llei reguladora de les bases de règim local, la legislació de règim local de Catalunya i el títol III de la mateixa Llei 5/1987.

La promulgació de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, va implicar, en virtut de l'apartat 1 de la seva disposició addicional 1, l'assumpció per l'Administració de la Generalitat de les competències exercides per les diputacions catalanes en matèria sanitària. L'apartat 2 del mateix precepte preveu que la transferència dels serveis i els establiments de protecció de la salut i d'atenció sanitària i sòcio-sanitària de titularitat de les diputacions s'ha de fer d'acord amb la Llei 5/1987, de 4 d'abril, precitada, les normes dictades en el seu desplegament i la restant legislació vigent.

En virtut del que disposen els articles 3 i 5.b) de l'esmentada Llei d'ordenació sanitària de Catalunya, el Servei Català de la Salut, ens públic adscrit al Departament de Sanitat i Seguretat Social, es configura amb tots els recursos sanitaris públics i de cobertura pública, entre els quals són compresos els de titularitat de les diputacions.

De conformitat amb el que estableixen els articles 4 i 5 de la Llei 5/1987, de 4 d'abril, i els concordants del Decret 197/1988, d'1 d'agost, pel qual es crea la Comissió mixta de traspàs de serveis i recursos de les diputacions a la Generalitat o als consells comarcals i se n'estableix la composició, l'organització i el funcionament (DOGC núm. 1034, de 24.8.1988), modificat pel Decret 72/1990, de 5 de març (DOGC núm. 1279, d'11.4.1990), el Ple de la Comissió mixta esmentada acordà aprovar, en la sessió de 10 de febrer de 1992, la proposta de traspàs dels serveis, mitjans i recursos de les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en matèria sanitària, elaborada per la ponència de treball constituïda a aquest efecte.

Com sigui que l'acord assenyalat fou adoptat per majoria, però sense el vot unànime prescrit pels articles 5.2 de la Llei 5/1987 i 8 del Decret 197/1988, el Govern de la Generalitat, donant compliment al que preceptuen aquestes disposicions, va acordar en la sessió de 17 de febrer de 1992 proposar el referit traspàs, en els termes de l'Acord de la ponència de treball de 31 de gener de 1992, aprovat pel Ple de la Comissió mixta el 10 de febrer de 1992, i elevar la proposta de la Comissió esmentada, acompanyada de les discrepàncies formulades en el seu si, al Parlament de Catalunya, per tal que aquest determinés els serveis a transferir.

Mitjançant la Resolució 18/IV, adoptada per la Comissió d'organització i administració de la Generalitat i govern local el 18 de juny de 1992, el Parlament de Catalunya ha ratificat el traspàs dels serveis, mitjans i recursos de les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona a la Generalitat de Catalunya en matèria sanitària, en els termes de l'Acord de la ponència de treball de 31 de gener de 1992, aprovat pel Ple de la Comissió mixta de traspàs de serveis i recursos de les diputacions a la Generalitat o als consells comarcals en la sessió de 10 de febrer de 1992.

En conseqüència, i en virtut del que estableix l'article 5.2 de la Llei 5/1987, escau ara que el Govern de la Generalitat, dins el termini de quatre mesos previst en la Resolució esmentada, aprovi el Decret de transferència d'acord amb la decisió parlamentària.

Per tot això, atesa la Resolució 18/IV del Parlament de Catalunya, adoptada per la Comissió d'organització i administració de la Generalitat i el govern local el 18 de juny de 1992, a proposta dels consellers de Governació i de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

De conformitat amb la Resolució 18/IV del Parlament de Catalunya, de 18 de juny de 1992, es traspassen a l'Administració de la Generalitat els serveis, mitjans i recursos de les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona en matèria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR