REIAL DECRET 46/1993, de 15 de gener, sobre ampliació de mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de sanitat, serveis i assistència socials, i de Seguretat Social (INSALUD i INSERSO). (Institut Guttman).

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

Els reials decrets 1949/1980, de 31 de juliol, i 1517/1981, de 8 de juliol, sobre traspàs a la Generalitat de Catalunya de funcions i serveis en matèria de sanitat, serveis i assistència socials i de seguretat social, respectivament, van aprovar els acords de la Comissió Mixta de Transferències de 30 de juliol i de 23 de desembre, ambdós de 1980, pels quals es fixen els termes en què es basa la transferència.

Havent estat sol·licitada per la Generalitat de Catalunya la transferència d'una sèrie de béns immobles que no s'havien inclòs en les relacions de béns que s'adjuntaven als reials decrets esmentats, i emès pel Ministeri de Treball i Seguretat Social l'informe favorable a la sol·licitud esmentada, cal completar les esmentades relacions ampliant-les.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, a proposta del ministre per a les Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la sessió de 15 de gener de 1993,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord de la Comissió Mixta de Transferències prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, adoptat pel Ple en data 17 de desembre de 1992, pel qual s'amplien els mitjans patrimonials corresponents a les funcions i els serveis de l'Administració de l'Estat traspassats a la Generalitat de Catalunya pels reials decrets 1949/1980 i 1517/1981.

Article 2

Queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els immobles que figuren identificats en la relació annexa, en els termes que resulten de l'Acord mateix i de la relació esmentada.

Article 3

Els traspassos a què es refereix aquest Reial decret tindran efectivitat a partir del dia assenyalat en l'Acord de la Comissió Mixta.

Disposició final única El present Reial decret es publicarà simultàniament al BOE i al DOGC, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Madrid, 15 de gener de 1993

Juan Carlos R.

Juan Manuel Eguiagaray Ucelay Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

La senyora Rosa Rodríguez Pascual i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya certifiquen que, en el Ple de la Comissió Mixta del dia 17 de desembre de 1992, es va acordar l'ampliació de mitjans patrimonials transferits a la Generalitat de Catalunya en matèria de sanitat, serveis i assistència socials, i de Seguretat Social (Institut Nacional de la Salud, INSALUD, i Institut Nacional de Serveis Socials, INSERSO) pels reials decrets 1949/1980, de 31 de juliol, i 1517/1981, de 8 de juliol, en els termes que s'expressen a continuació:

  1. Normes estatutàries i legals en què s'empara l'ampliació de mitjans traspassats L'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l'article 9.25 que la Generalitat té competència exclusiva en matèria d'assistència social. Així mateix estableix a l'article 17 les competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya en matèria de Seguretat Social. Pels reials decrets 1949/1980, de 31 de juliol, i 1517/1981, de 8 de juliol, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya funcions i serveis en matèria de sanitat, serveis i assistència social i de Seguretat Social, respectivament, així com els mitjans corresponents entre els quals no es van incloure els de caràcter patrimonial que ara són objecte del present Acord.

  2. Immobles que es traspassen

    - 1 Els bens immobles afectats per l'ampliació queden recollits a la relació adjunta.

    - 2 L'adscripció dels béns patrimonials de la Seguretat Social que se efectua per mitjà d'aquest Acord s'entén sens perjudici de la unitat del seu patrimoni, diferent del de l'Estat. Aquesta adscripció es mantindrà mentre el bé cedit la Generalitat el destini a finalitats assistencials i altres activitats de naturalesa pública. Les noves inversions finançades per la Generalitat de Catalunya que es duguin a terme en el centre s'integraran al seu patrimoni.

    - 3 El local situat a l'av. de Sant Antoni Maria Claret, número 500-502, de Barcelona, amb una superfície total de 244,38 m2 (planta baixa i entresol), que figura a la relació adjunta núm. 1, està pendent d'adscriure'l per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social a l'Institut Nacional de Serveis Socials (INSERSO). Una vegada s'hagi dut a terme aquest tràmit, el seu ús s'entendrà cedit a la Generalitat de Catalunya, en idèntiques condicions que les parcel·les annexes a l'Hospital de la Magdalena, incloses també a la relació annexa. La cessió d'ús del local es formalitzarà per mitjà d'una certificació expedida per la Secretaria de la Comissió Mixta de Transferències.

    - 4 En el termini d'un mes des de la publicació del Reial decret pel qual s'aprova aquest Acord, se signaran les actes oportunes de lliurament i recepció de mobiliari, equipament i material inventariable.

  3. Data d'efectivitat del traspàs El traspàs dels béns objecte d'aquest Acord tindrà efectivitat a partir del dia 1 de gener de 1993.

    I perquè consti, expedim la present certificació.

    Madrid, 17 de desembre de 1992

    Rosa Rodríguez

    Jaume Vilalta i Vilella Secretaris de la Comissió Mixta de Transferències

    Béns immobles que es traspassen a la Generalitat de Catalunya

    Nom i ús: Hospital de la Magdalena. Localitat i adreça: Barcelona, c. Garcilaso, núm. 57. Situació jurídica: propietat de l'Estat. Usdefruit cedit a l'ANIC. Superfície (m2): 2.096. Observacions: construïts 1.244 m2.

    Nom i ús: parcel·les annexes. Localitat i adreça: 1. Barcelona. Av. Meridiana, 292, Barriada de S. Martí de Provençals. Afronta: sud, senyor José Comellas Rosell; est, senyora M. Antònia Ventosa Izquierdo i oest, senyors Grau-Torner. Situació jurídica: propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Adscrites al Inserso. Superfície (m2): 361,78. Observacions: pertanyen al patrimoni de la Seguretat Social; se cedeixen en ús.

    Nom i ús: parcel·les annexes. Localitat i adreça: 2. Barcelona. Av. Meridiana, 292. Barriada de S. Martí de Provençals. Afronta: sud, senyor José Comellas Rosell; est, senyor Joaquín Costa, i oest, el venedor i senyor Santiago Pérez. Situació jurídica: propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Adscrites al Inserso. Superfície (m2): 66,33. Observacions: pertanyen al patrimoni de la Serguretat Social; se cedeixen en ús.

    Nom i ús: parcel·les annexes. Localitat i adreça: 3. Barcelona. Garcilaso, 75. Barriada de S. Martí de Provençals. Afronta: sud, senyors Grau-Torner; nord, Garcilaso, 73, i est, av. Meridiana. Situació jurídica: propietat de la Tesorería General de la Seguretat Social. Adscrites al Inserso. Superfície (m2): 271. Observacions: pertanyen al patrimoni de la Seguretat Social; se cedeixen en ús.

    Nom i ús: parcel·les annexes. Localitat i adreça: 4. Barcelona. Barriada de Sant Martí de Provençals; dóna al c. Juan de Garay. Situació jurídica: propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Adscrites al Inserso. Superfície (m2): 101,25. Observacions: pertanyen al Patrimoni de la Seguretat Social; se cedeixen en ús.

    Nom i ús: parcel·les annexes. Localitat i adreça: 5. Barcelona. Garcilaso, 75. Barriada de Sant Martí de Provençals. Afronta: sud, el venedor; est, av. Meridiana i senyor Antonio Pons, i oest, finca núm. 73. Situació jurídica: propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Adscrites al Inserso. Superfície (m2): 169,58. Observacions: pertanyen al Patrimoni de la Seguretat Social; se cedeixen en ús.

    Nom i ús: parcel·les annexes. Localitat i adreça: 6. Barcelona. Barriada de Sant Martí de Provençals que dóna al passatge Dr. Torras. Situació jurídica: propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Adscrites al Inserso. Superfície (m2): 304,84. Observacions: pertanyen al Patrimoni de la Seguretat Social; se cedeixen en ús.

    Nom i ús: local. Localitat i adreça: 7. Barcelona. Av. Sant Antoni Maria Claret, núm. 500-502. Situació jurídica: propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Superfície (m2): 175,75 (planta baixa); 68,63 (entresol). Observacions: pertanyen al Patrimoni de la Seguretat Social. En tràmit d'inscripció al Inserso per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR