REIAL DECRET 1949/2004, de 27 de setembre, sobre ampliació dels mitjans materials traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 1010/1981, de 27 de febrer, en matèria de cultura (fons documental del Servei de Recuperació del Patrimoni Artístic de la Generalitat de Catalunya).

SecciónDisposicions Generals
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

REIAL DECRET

1949/2004, de 27 de setembre, sobre ampliaciÛ dels mitjans materials traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 1010/1981, de 27 de febrer, en matËria de cultura (fons documental del Servei de RecuperaciÛ del Patrimoni ArtÌstic de la Generalitat de Catalunya).

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, atribueix a la Generalitat de Catalunya, al seu article 9.6. la competËncia exclusiva en matËria d'arxius, biblioteques, museus i, hemeroteques i d'altres centres de dipÚsit cultural que no siguin de titularitat estatal, i a l'article 11.7 l'execuciÛ de la legislaciÛ de l'Estat en matËria de museus, arxius i biblioteques de titularitat estatal, quan l'Estat no es reservi la seva execuciÛ.

Els reials decrets 2210/1979, de 7 de setembre, i 1010/1981, de 27 de febrer, van traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions, serveis i mitjans corresponents en matËria de cultura.

Cal ara efectuar una ampliaciÛ de mitjans en aquesta matËria.

La ComissiÛ Mixta prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, per tal de procedir a l'esmentada ampliaciÛ de mitjans traspassats, va adoptar l'acord corresponent en la sessiÛ del Ple que va tenir lloc el dia 13 de setembre de 2004 i ara el Govern ha d'aprovar-lo mitjanÁant un reial decret.

D'acord amb el que disposa la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministre d'Administracions P˙bliques i prËvia deliberaciÛ del Consell de Ministres en al seva reuniÛ del dia 24 de setembre de 2004,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord, adoptat el dia 13 de setembre de 2004 pel Ple de la ComissiÛ Mixta prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, sobre ampliaciÛ dels mitjans materials adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel reial decret 1010/1981, de 27 de febrer, en matËria de cultura, que es transcriu com a annex d'aquest reial decret.

Article 2

Per tant, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els bÈns materials en els termes que resulten del propi acord.

Article 3

L'ampliaciÛ de mitjans a quË es refereix aquest reial decret ser‡ efectiva apartir de la data assenyalada a l'acord de l'esmentada ComissiÛ Mixta.

DisposiciÛ final ˙nica

El present reial decret es publicar‡ simult‡niament al ButlletÌ Oficial de l'Estat i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i entrar‡ en vigor a partir de la data de seva publicaciÛ.

Madrid, 27 de setembre de 2004

Juan Carlos R.

Jordi Sevilla Segura

Ministre d'Administracions P˙bliques

Annex

La senyora Pilar AndrÈs Vitoria i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la ComissiÛMixta de TransferËncies prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que al Ple de la ComissiÛ Mixta de TransferËncies que va tenir lloc el dia 13 de setembre de 2004, es va adoptar un acord sobreampliaciÛ de mitjans adscrits als servies traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 1010/1981, de 27 de setembre, en matËria de cultura, en els termes que s'expressen a continuaciÛ:

A)†Normes constitucionals i estatut‡ries en quË s'empara l'ampliaciÛ de mitjans traspassats.

La ConstituciÛ Espanyola, al seu article 149.1.28, reserva a l'Estat la competËncia exclusiva en matËria de defensa del patrimoni cultural.

Per altra banda, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat perla Llei Org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, al seu article 9.6. estableix la competËncia exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matËria d'arxius, biblioteques, museus, hemeroteques i d'altres centres de dipÚsit cultural que no siguin de titularitat estatal, i al seu article 11.7 la d'execuciÛ de la legislaciÛ de l'Estat en matËria de museus, arxius i biblioteques de titularitat estatal, quan la seva execuciÛ no se la reservi l'Estat.

Pels reials decrets 2210/1979, de 7 de setembre i 1010/1981, de 27 de febrer, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions, serveis i mitjans corresponents en matËria de cultura.

Sobre la base d'aquestes previsions constitucionals i estatut‡ries cal ampliar el trasp‡s aprovat al seu moment, incrementant els mitjans traspassats en matËria de cultura a la Generalitat de Catalunya.

B)†BÈns, drets i obligacions que s'amplien.

Es traspassa la titularitat del fons documental del Servei de RecuperaciÛ del Patrimoni ArtÌstic de la Generalitat de Catalunya contingut en un fitxer moble de fusta de 24 gavetes i dels documents solts i fragmentaris d'aquest Servei que figuren a les capses 127, 133, 135, 136, 137, 138 i 139 d'acord amb els Inventaris del Fons de la DelegaciÛ Provincial delMinisteri de Cultura a Barcelona, dipositats a l'Arxiu de la Corona d'AragÛ.

El trasllat d'aquest fitxer i d'aquests documents des d'aquest arxiu a una altra instituciÛ arxivÌstica de la Generalitat de Catalunya es realitzar‡, d'acord amb el que estableix l'article vuitË del Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol, en el termini de 3 mesos a partir de la publicaciÛ del reial decret pel qual s'aprova aquest acord.

C)†Data d'efectivitat.

L'ampliaciÛ de mitjans objecte d'aquest acord tindr‡ efectivitat a partir del dia 1 d'octubre de 2004.

I perquË aixÌ consti, expedim el present certificat a Madrid el dia 13 de setembre de 2004.

Pilar AndrÈs Vitoria

Jaume Vilalta i Vilella

Secretaris de la ComissiÛ Mixta

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR