ORDRE TRE/146/2009, de 23 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores dels ajuts per al Programa de suport a la formació de les treballadores i treballadors afectats per les mesures de suspensió de contractes que preveu el Pla de suport al sector de fabricació i components del calçat, pells adobades i marroquineria, i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

TRE/146/2009, de 23 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores dels ajuts per al Programa de suport a la formació de les treballadores i treballadors afectats per les mesures de suspensió de contractes que preveu el Pla de suport al sector de fabricació i components del calçat, pells adobades i marroquineria, i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2009.

En data 5 d'octubre de 2007 es va aprovar el Pla de suport al sector de fabricació i components del calçat, pells adobades i marroquineria, el qual va ser subscrit pels ministres competents en la matèria i els representants dels agents socials del sector citat en data 25 d'octubre de 2007, amb vigència fins al 31 de desembre de 2009.

Entre les mesures laborals de suport previstes al Pla esmentat, es preveuen mesures de suspensió de contractes de treball per a empreses que reuneixin determinats requisits d'estabilitat de les plantilles i es vegin afectades per causes econòmiques, organitzatives, tècniques o productives de caràcter temporal.

Per a aquests expedients s'ha establert l'exigència que les empreses presentin un pla de formació orientat a millorar la capacitat i l'eficiència dels seus treballadors, que haurà de ser acordat amb la representació dels treballadors.

Atès que el Departament de Treball considera imprescindible que aquesta previsió de formació per als treballadors i les treballadores afectats i afectades pels expedients de suspensió de contractes es duguin a terme d'una manera efectiva que garanteixi la millora de la seva formació i qualificació professionals, a fi i efecte que disposin dels mitjans de readaptació necessaris per a nous processos productius que hagin de desenvolupar, com a conseqüència del nou entorn productiu que han fer front;

Atesa la Llei 15/2008, de 23 de desembre de 2008, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009 (DOGC núm. 5288, de 31.12.2008);

Atès el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Atès l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del director general de Relacions Laborals, amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball, i en ús de les facultats que em són atribuïdes,

Ordeno:

Títol 1

Article 1

Objecte

Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts per al Programa de suport a la formació de les treballadores i treballadors afectats per mesures de suspensió de contractes dels sectors de fabricació i components del calçat, pells adobades i marroquineria, establertes al títol 2, i obrir la convocatòria per a l'any 2009 per a la presentació de sol·licituds.

Article 2

Presentació de sol·licituds dels ajuts

2.1 Podran presentar la sol·licitud les persones treballadores afectades per expedients de suspensió de contractes de treball autoritzats per resolucions dictades des del 2 de gener de 2009 i fins al 30 de juny de 2009, ambdós inclosos, sempre que acreditin haver rebut tota la formació prevista en el pla inclòs a l'expedient.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds i la documentació establerta a l'article 6 s'iniciarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya; s'hauran de presentar dins del termini de 3 mesos comptats a partir de la data que hagi finalitzat la suspensió autoritzada i tota la formació a què fa referència l'article 6 d'aquesta Ordre. En tot cas, la data final de presentació de sol·licituds serà el 30 de setembre de 2009.

Article 3

Quantitat màxima i aplicació pressupostària

3.1 La quantitat màxima destinada a aquesta línia d'ajuts és de 15.000,00 euros, amb possibilitat de ser ampliada, amb càrrec a la partida pressupostària TI0301/D/480.0001.00/3360 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009.

3.2 L'atorgament d'aquests ajuts restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Títol 2

Article 4

Concessió de les subvencions

4.1 El termini màxim per emetre resolució i notificar-la és de dos mesos a comptar de la data de presentació de la sol·licitud. Si transcorregut aquest termini no s'ha dictat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR