DECRET 88/1990, de 20 de març, de creació del Consorci Unitat de Diagnòstic per la Imatge d'Alta Tecnologia, i d'aprovació dels seus Estatuts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Un dels sectors més beneficiats de la recerca que s'ha portat a terme en els països més desenvolupats ha estat l'evolució de l'alta tecnologia en l'àmbit de la salut. Als Estats Units i a Europa s'han implantat tècniques molt sofisticades en el camp de la salut, com és el cas del diagnòstic per la imatge.

Els mitjans per fer diagnòstics per la imatge més avançats existents als països més desenvolupats són irrenunciables en un sistema de salut per dues raons fonamentals; en primer lloc pel grau de fiabilitat en el diagnòstic que faciliten i, en segon lloc, perquè permeten un diagnòstic precoç i precís de moltes malalties; aquesta circumstància permet així iniciar molt abans processos terapèutics més adequats, i aplicar tècniques quirúrgiques, molt precises si escau. És evident, doncs, que un diagnòstic precoç i precís comporta un benefici importantíssim per al malalt.

El Govern de la Generalitat entén que a Catalunya és imprescindible i prioritària la implantació d'aquesta nova tecnologia, una vegada valorats els beneficis que per a la nostra societat té la incorporació d'aquestes tècniques, el cost que comporta la seva implantació i el cost que es deriva de no assumir-les. D'altra banda, és necessari fer una avaluació del grau de la seva eficàcia basant-se en l'experiència que de la seva aplicació es té en altres països.

Amb aquesta finalitat es crea el Consorci de Diagnòstic per la Imatge d'Alta Tecnologia en el qual participen la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Consorci Hospitalari del Parc Taulí de Sabadell, el Consorci Hospitalari de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell, amb l'objectiu de conjunyir esforços i recursos per portar a terme les activitats assistencials, docents, de recerca i d'assessorament que en matèria d'imatge d'alta tecnologia en l'àmbit de la salut desenvoluparà el Consorci esmentat.

Atès el que disposen els articles 9.1 i 17 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consorci Unitat de Diagnòstic per la Imatge d'Alta Tecnologia (UDIAT) i s'aproven els seus Estatuts que n'estableixen la composició, les finalitats i l'organització, i que es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 2

El Consorci Unitat de Diagnòstic per la Imatge d'Alta Tecnologia tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Disposicions finals

- 1 S'autoritza el conseller de Sanitat i Seguretat Social per portar a terme totes les actuacions necessàries per formalitzar la constitució del Consorci.

- 2 Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 de març de 1990

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Trias i Vidal de Llobatera Conseller de Sanitat i Seguretat Social

ESTATUTS del Consorci Unitat de Diagnòstic per la Imatge d'Alta Tecnologia

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci 1.1 Amb la denominació d'Unitat de Diagnòstic per la Imatge d'Alta Tecnologia es constitueix un Consorci administratiu en el qual participen la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Consorci Hospitalari del Parc Taulí de Sabadell, el Consorci Hospitalari de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell. 1.2 El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb l'admissió d'entitats públiques o privades que vulguin col·laborar amb les finalitats del Consorci, efectuar les aportacions o prestar els serveis que en constitueixen l'objectiu. L'acord d'admissió de nous socis requerirà la majoria que preveu l'article 16.2 d'aquests Estatuts.

Article 2

Objectiu i finalitats El Consorci tindrà com a objectiu la direcció, l'organització, la gestió i l'administració de la Unitat de Diagnòstic per la Imatge d'Alta Tecnologia (UDIAT) d'acord amb les finalitats següents:

  1. L'assistència als ciutadans pel que fa al diagnòstic precoç i precís de les malalties.

  2. La recerca i la docència en matèria de diagnòstic d'alta tecnologia. A aquest efecte, el Consorci realitzarà els estudis, les recerques, els cicles d'ensenyament, els seminaris, les conferències, les publicacions i qualsevol altra activitat que hom consideri oportuna.

  3. La col·laboració amb el Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya en l'elaboració d'estudis relatius a la planificació i l'ordenació de serveis diagnòstics d'alta tecnologia.

  4. Qualssevol altres directament o indirectament relacionades amb les finalitats esmentades anteriorment o amb altres aplicacions vinculades amb l'alta tecnologia de la imatge i que acordi el Consell de Govern.

Article 3

Participació de les entitats consorciades Les entitats consorciades contribuiran a la millor consecució de les finalitats esmentades a l'article 2 en la forma que a continuació s'expressa:

  1. Generalitat de Catalunya: exercirà la tutela de l'organització i els serveis vinculats i/o dependents del Consorci per tal d'assegurar el compliment de les seves finalitats, d'acord amb l'article 17 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i contribuirà al finançament de les seves activitats assistencials.

  2. Universitat Autònoma de Barcelona: donarà el seu suport en matèria de docència i de recerca, en el marc de les finalitats del Consorci, mitjançant la concertació de programes de col·laboració, àdhuc de la signatura de convenis en les matèries esmentades. Així mateix, vetllarà perquè el Consorci disposi dels recursos necessaris per al desenvolupament de les seves activitats docents i de recerca, i conferirà a la UDIAT la condició d'Institut Universitari tan bon punt es donin les condicions requerides a l'efecte.

  3. Consorci Hospitalari del Parc Taulí de Sabadell: aportarà el suport de la seva estructura hospitalària per al correcte desenvolupament de les activitats assistencials de la UDIAT i facilitarà l'ús dels terrenys necessaris per al seu emplaçament.

  4. Consorci Hospitalari de Catalunya: potenciarà la utilització dels serveis de la UDIAT per part de la xarxa d'hospitals que hi estan associats.

  5. Ajuntament de Sabadell: donarà suport al desenvolupament de la UDIAT en el marc de les seves competències.

Article 4

Personalitat i capacitat jurídica El Consorci regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret que requereix la realització dels seus objectius. En conseqüència, el Consorci, per mitjà dels seus òrgans representatius, a més de les facultats que com a subjecte actiu de l'Administració pública li corresponen, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, signar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i exercitar les accions previstes en les lleis.

Article 5

Règim jurídic El Consorci, com a ens públic de caràcter associatiu, voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts, pels reglaments de règim interior, organització i funcionament de les diverses activitats i per les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR