RESOLUCIÓ ECO/882/2011, de 5 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajuts a les universitats de Catalunya per a projectes i activitats de normalització lingüística (NORMA 2011).

SecciónDisposicions Generals
EmisorAgència de Gestió D'Ajuts Universitaris i de Recerca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

ECO/882/2011, de 5 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajuts a les universitats de Catalunya per a projectes i activitats de normalització lingüística (NORMA 2011).

És d'aplicació el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004) i per la Llei 26/2009, de 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives (DOGC núm. 5537, de 31.12.2009).

Són d'aplicació els articles de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006).

És d'aplicació la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

L'article 11 dels estatuts de l'AGAUR, aprovat pel Decret 168/2002, d'11 de juny, del Govern de la Generalitat de Catalunya, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats han estat delegades al president o la presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris (CEAU), amb data 5 de desembre de 2002.

Ateses les consideracions anteriors,

Resolc:

Article 1

Aprovar les bases reguladores i obrir la convocatòria d'ajuts a les universitats de Catalunya per a projectes i activitats de normalització lingüística (NORMA 2011), segons l'annex d'aquesta Resolució.

Article 2

Aquesta convocatòria està finançada per la Direcció General d'Universitats (DGU) del Departament d'Economia i Coneixement (DEC). L'import màxim global és de 500.000,00 (cinc-cents mil) euros, que van a càrrec de les partides pressupostàries 449.0001 i 482.0001 del pressupost de l'AGAUR per a l'any 2011. D'aquest import, la Direcció General d'Universitats del Departament d'Economia i Coneixement destina 310.000,00 (tres-cents deu mil) euros per a projectes de normalització lingüística (modalitat A) i 190.000,00 (cent noranta mil) euros per al manteniment dels espais d'autoaprenentatge (modalitat B).

Aquesta dotació màxima es pot ampliar en funció de les disponibilitats pressupostàries aportades per altres departaments de la Generalitat.

La concessió dels ajuts queda sotmesa a la condició suspensiva d'existència de crèdit adequat i suficient per finançar les obligacions derivades de les concessions d'ajuts en l'exercici pressupostari corresponent.

Disposició final

Aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant del president o la presidenta de la CEAU, en el termini d'un mes comptadors des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener; o directament recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 5 d'abril de 2011

Lluís Jofre i Roca

President de la Comissió Executiva

d'Ajuts Universitaris

Annex

—1 Objecte

1.1 Concedir ajuts a les universitats de Catalunya per a projectes i activitats de normalització lingüística que es desenvolupin durant l'any 2011 i el curs acadèmic 2010-2011 segons la modalitat d'ajut, a fi de donar suport a la tasca de normalització duta a terme fins ara i potenciar-la.

1.2 S'estableixen dues modalitats d'ajuts:

Modalitat A: ajuts per a actuacions de normalització lingüística. S'entenen com a actuacions de normalització lingüística les accions i els projectes que tinguin com a objectiu l'impuls i el foment del coneixement i l'ús de la llengua catalana en l'àmbit universitari.

D'acord amb els objectius de política lingüística de la Secretaria d'Universitats i Recerca (SUR) aquestes accions s'han de concretar en les activitats següents:

  1. Organització de cursos que condueixin al nivell de suficiència per al professorat docent i investigador (PDI) i de les corresponents convocatòries de proves per a l'acreditació.

  2. Organització d'activitats i elaboració de recursos que condueixin a incrementar la docència i la recerca en català en el marc de l'espai europeu d'educació superior.

  3. Activitats orientades a potenciar l'acollida lingüística i cultural de l'estudiantat i d'altres col·lectius universitaris en un context multilingüe.

    Modalitat B: ajuts per al manteniment d'espais d'autoaprenentatge de llengua catalana adreçats al professorat, al personal d'administració i serveis i als estudiants.

    —2 Entitats beneficiàries

    En poden ser beneficiaris els serveis lingüístics de les universitats públiques i privades de Catalunya.

    —3 Període

    Modalitat A: les actuacions de normalització lingüística s'han de dur a terme durant l'any 2011.

    Modalitat B: les actuacions i els projectes per al manteniment dels espais d'autoaprenentatge s'han de dur a terme durant el curs 2010-2011.

    —4 Quantia i elegibilitat de la despesa

    4.1 Modalitat A.

    L'import dels ajuts destinats a la modalitat A depèn del resultat de l'avaluació de les diferents actuacions d'acord amb els criteris esmentats a la base 8. La quantitat concedida ha de cobrir, totalment o parcial, les despeses relacionades exclusivament amb les activitats subvencionades.

    4.2 Modalitat B.

    L'import dels ajuts per al manteniment dels espais d'autoaprenentatge ha de cobrir com a màxim el 80% del cost total de manteniment de l'espai.

    La quantitat concedida ha de cobrir les despeses de personal formador i assessor i d'elaboració de materials per a aquests espais.

    4.3 Modalitat A i Modalitat B. Aquesta convocatòria permet subcontractar serveis o activitats relacionats amb l'objecte de l'ajut i que no poden assumir directament els serveis lingüístics de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR