ORDRE PTO/347/2005, de 21 de juliol, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a la millora del transport urbà a determinats municipis inclosos dins l'àmbit del sistema tarifari integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que no formin part de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) i se n'aproven...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/347/2005, de 21 de juliol, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a la millora del transport urbà a determinats municipis inclosos dins l'àmbit del sistema tarifari integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que no formin part de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) i se n'aproven les bases.

La contribució dels serveis de transport urbà a la millora de les condicions de vida de les nostres ciutats i viles i la consecució de polítiques de sostenibilitat urbana requereix d'un destacat esforç financer dels municipis.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, en la línia de promoure la millora de la qualitat i prestació dels serveis de transport públic, estableix un programa d'ajut adreçat als ajuntaments que, integrats en l'àmbit de l'ATM, no formen part de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT), amb la finalitat de contribuir al finançament d'actuacions adreçades a aquest objectiu.

Per tot això, d'acord amb el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, les normes bàsiques que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa vigent aplicable i de conformitat amb la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria per a l'any 2005 per a l'atorgament d'ajuts en règim de concurrència competitiva per a la millora del transport urbà a determinats municipis inclosos dins l'àmbit del sistema tarifari integrat de l'ATM que no formin part de l'EMT.

Article 2

Aprovar les bases que amb caràcter general han de regir la convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

La concessió d'aquests ajuts s'imputa amb càrrec a la posició pressupostària PO03 D/472160300/5131 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2005 per un import màxim d'un milió cinc-cents mil (1.500.000) euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de juliol de 2005

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases

.1 Objecte i actuacions subvencionables

1.1 Aquests ajuts tenen per objecte el foment de la realització de projectes per a la millora del transport urbà a determinats municipis inclosos dins l'àmbit del sistema tarifari integrat de l'ATM, llevat dels municipis que integren l'EMT.

1.2 Les propostes de millora del transport contingudes als projectes objecte dels ajuts s'han de referir a actuacions realitzades o a realitzar en l'exercici 2005, i s'han de correspondre amb la següent tipologia:

  1. de millora de la velocitat comercial:

    1. implantació de carril bus.

    2. instal·lació de semàfors amb prioritat bus.

    3. instal·lació de plataformes davant de les parades.

    4. millora estructural de parades.

    5. implantació de prioritats a la sortida de la parada.

    6. implantació de girs exclusius pel transport públic.

    7. implantació de semàfors exclusius per a bus.

    8. implantació de sistemes d'ajut a l'explotació (SAE).

    9. implantació de sistemes de control de l'aparcament en l'itinerari bus.

    10. implantació de sistemes automàtics de vigilància a les parades de bus per evitar l'aparcament de vehicles.

  2. de millora de la cobertura del servei:

    1. increment de la cobertura horària.

    2. increment de la freqüència de pas.

    3. increment de km recorreguts.

    4. increment del nombre de línies.

    5. increment del nombre de parades.

  3. de millora de la qualitat del servei:

    1. increment del nombre de marquesines.

    2. implantació d'informació del servei a les parades.

    3. adquisició de vehicles amb plataforma baixa i rampa.

    4. implantació de mesures que facilitin l'accés a persones amb mobilitat reduïda, com plataformes, rètols d'avís de parada per a sords, megafonia d'avís de parada per invidents.

    5. adquisició de vehicles que millorin l'edat mitja de la flota.

    6. implantació d'una web del transport.

    7. obtenció d'una certificació ISO per al servei.

    8. realització d'enquestes de qualitat percebuda.

    9. realització d'estudis per a la millora del servei.

    .2 Beneficiaris

    Poden optar a aquests ajuts els ajuntaments que comptin amb servei de transport urbà, bé específic o bé que es realitzi en el marc d'una concessió de servei regular de transport interurbà, inclòs en el sistema tarifari integrat de l'ATM, excepte els ajuntaments integrats en l'EMT.

    .3 Quantia

    3.1 L'ajut per municipi s'atorga per al conjunt de les propostes de millora del transport contingudes en els projectes que es presentin. L'import mínim de l'ajut per municipi no podrà ser inferior a 3.000 euros.

    3.2 L'import de l'ajut es determinarà, d'acord amb la ponderació efectuada per la Comissió a què fa esment la base 7.2, en funció de la població de cada municipi, del nombre de viatgers transportats en l'exercici 2004 i del balanç econòmic anual del servei de transport urbà de l'exercici 2004, amb la finalitat d'obtenir una distribució equilibrada dels recursos econòmics existents.

    .4 Sol·licituds

    4.1 Les sol·licituds d'ajuts s'han d'adreçar a la Direcció General de Ports i Transports i s'hi ha d'adjuntar la documentació següent:

  4. Certificació de l'acord del Ple de l'Ajuntament, o de l'òrgan que resulti competent, per sol·licitar els ajuts amb indicació de la quantia sol·licitada.

  5. Declaració del fet que no s'han sol·licitat ni s'han rebut altres ajuts per al finançament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR