DECRET 323/1987, de 26 d'octubre, de reestructuració de la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació d'Obres d'Importància Històrica o Artística de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 372/1988 i 47/1993.

Pel Decret 196/1982, de 15 de juny, es va crear la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació d'Obres d'Importància Històrica o Artística de Catalunya, encarregada d'informar sobre els expedients d'exportació de béns mobles de valor històric, artístic, arqueològic, etnològic i paleontològic.

Atesa la Llei 16/1985, del Patrimoni Històric;

A proposta del Conseller de Cultura i d'acord amb el Consell Executiu

Decreto:

Article 1

La Junta creada pel Decret 196/1982 passarà a denominar-se Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Històric i Artístic de Catalunya.

Article 2

Seran funcions de la Junta: Informar sobre les sol·licituds de permís d'exportació definitiva i temporal que siguin presentades a la Direcció General del Patrimoni Cultural. Valorar els béns mobles integrants del patrimoni històric que siguin objecte de donació o llegat a favor de la Generalitat de Catalunya. Valorar els béns mobles integrants del patrimoni històric que siguin objecte d'adquisició onerosa per part de la Generalitat de Catalunya amb destinació a museus, arxius o biblioteques. Informar sobre l'exercici dels drets de preferent adquisició de béns integrants del patrimoni històrico-artístic. Informar sobre els expedients d'inclusió de béns mobles en alguna de les categories de protecció previstes a la Llei del Patrimoni Històric. Assessorar els òrgans competents de l'Administració de la Generalitat en la valoració dels béns que se li vulguin lliurar en pagament d'impostos cedits.

Article 3

3.1 La Junta estarà formada pel President, el Vice-president, els vocals i el secretari. 3.2 El President serà el Director General del Patrimoni Cultural. 3.3 El vice-president és el cap del Servei de Museus. 3.4 La Junta té els vocals següents: Vuit representants del Departament de Cultura. Dos representants del Departament d'Economia i Finances. Nou vocals de lliure designació del conseller de Cultura, a proposta del director general del Patrimoni Cultural. 3.5 El Secretari de la Junta serà designat pel President d'entre vocals.

Article 4

4.1 Els membres de la Junta seran nomenats pel Conseller i per un període de tres anys. Transcorregut aquest termini podran ser novament nomenats. 4.2 Els membres de la Junta tindran dret a percebre les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR