ORDRE AAR/208/2009, de 23 d'abril, per la qual s'estableix un període de veda per a la flota d'arrossegament a les comarques costaneres de Tarragona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

AAR/208/2009, de 23 d'abril, per la qual s'estableix un període de veda per a la flota d'arrossegament a les comarques costaneres de Tarragona.

Les dates i les zones acordades per a la realització de la veda coincideixen amb les previstes a l'Ordre APA/254/2008, de 31 de gener, per la qual s'estableix un pla integral de gestió per a la conservació dels recursos pesquers al Mediterrani (BOE núm. 33, de 7.2.2008), que fixa una veda temporal per a la flota d'arrossegament en aigües exteriors de diverses zones del litoral mediterrani.

El Decret 81/1988, de 10 de març, pel qual es regula la pesca d'arrossegament de fons al litoral català, modificat pel Decret 160/1993, d'1 de juny, que determina l'àmbit d'aplicació del Decret 81/1988, a les aigües interiors del mar territorial de Catalunya, regula la pesca d'arrossegament de fons al litoral català.

La disposició final primera del Decret 81/1988 esmentat, faculta el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per dictar les normes que calguin per al desplegament d'aquest Decret.

Els articles 119.2 i 119.3.a) de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueixen la competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria d'activitats marítimes que inclou la regulació i gestió de recursos pesquers i del marisqueig.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya modifica, a l'article 1.6, la denominació del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca que passa a denominar-se Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i li assigna, a l'article 3.11.c), l'exercici de la competència en matèria de polítiques de pesca.

D'altra banda, el Decret 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, pel que fa a la matèria de pesca, s'estructura en la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.

Un cop valorades les aportacions del sector afectat, i amb l'informe favorable de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural considera necessari establir l'abast geogràfic i les dates de la veda de la modalitat d'arrossegament per a l'any 2009.

En conseqüència, d'acord amb l'article 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR