DECRET 254/2008, de 16 de desembre, pel qual es prorroga la vigència del Decret 84/2007, de 3 d'abril, d'adopció de mesures excepcionals i d'emergència en relació amb la utilització dels recursos hídrics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

254/2008, de 16 de desembre, pel qual es prorroga la vigència del Decret 84/2007, de 3 d'abril, d'adopció de mesures excepcionals i d'emergència en relació amb la utilització dels recursos hídrics.

L'extraordinària escassetat de precipitacions durant part de l'any 2006 i principis del 2007 va provocar un important descens de les reserves d'aigua embassades i dels nivells dels aqüífers. En conseqüència, per tal de garantir en la mesura que es pugui l'abastament domiciliari d'aigua, el Govern, fent ús de l'habilitació que conté l'article 31.2.c) del Text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, va dictar el Decret 84/2007, de 3 d'abril, d'adopció de mesures excepcionals i d'emergència en relació amb la utilització dels recursos hídrics.

Malgrat l'aplicació de les mesures que el Decret esmentat contenia, adreçades a reduir les dotacions i aplicar restriccions als diferents usos, les quals es feien més intenses en funció del volum de reserves disponibles als embassaments, i l'extraordinària resposta ciutadana en l'adopció de mesures d'estalvi, la persistent mancança de precipitacions durant la tardor del 2007 i les previsions meteorològiques corresponents no permetien preveure una millora de la situació de sequera a curt termini, la qual cosa feia necessari mantenir vigents les mesures establertes més enllà del 2007. Per aquest motiu el Govern va aprovar el Decret 257/2007, de 27 de novembre, mitjançant el qual es prorrogava la vigència del Decret 84/2007, de 3 d'abril, fins a finals de l'any 2008.

Les pitjors previsions es van fer efectives, de manera que en el decurs del primer trimestre del 2008 els llindars de les reserves embassades es van situar al voltant del 20%, llindar per sota del qual s'entrava en situació d'emergència i en què ja es podia produir una afecció directa a l'abastament de la població.

El manteniment de les mesures prorrogades, juntament amb les precipitacions dels mesos de maig i juny, van permetre alleugerar la crítica situació soferta en algunes conques, les quals, tot i trobar-se en una situació millor, no es podia descartar que a curt termini es tornessin a situar en un escenari d'excepcionalitat. Aquesta eventualitat va determinar que s'aprovés el Decret 108/2008, de 15 de maig, que modificava el Decret 84/2007, de 3 d'abril, per tal que l'entrada i la sortida dels escenaris d'excepcionalitat 1 i 2 i d'emergència no es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR