LLEI 11/1991, de 10 de maig, reguladora de l'accés a la funció pública docent del personal docent dels centres que, en virtut de la Llei 14/1983, de 14 de juliol, del Parlament de Catalunya, s'han integrat a la xarxa de centres públics dependents de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

El President de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

La Llei 14/1983, Reguladora del Procés d'Integració a la Xarxa de Centres Docents Públics de Diverses Escoles Privades, va autoritzar el Departament d'Ensenyament a integrar-hi, en la forma i pel procediment que la llei estableix, els centres docents privats d'educació pre-escolar i d'EGB, existents a la seva entrada en vigor, de reconeguda labor de catalanització i de renovació pedagògica que, complint els requisits establerts en la llei esmentada, manifestessin la voluntat d'integrar-s'hi.

En aplicació del que estableix la Llei 14/1983, foren integrats diversos centres i nomenats professors interins el personal docent dels centres integrats.

La Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la Funció Pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en la Disposició transitòria desena, establí que l'ordenació legal de la funció pública docent de la Generalitat de Catalunya determinaria les condicions específiques d'accés per tal que els professors que l'any 1982 prestaven serveis als centres docents afectats per la Llei 14/1983 poguessin accedir a la funció pública docent de la Generalitat.

La Llei Orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu, en la Disposició transitòria sisena estableix que el personal docent al servei dels centres integrats, segons preveu la Llei 14/1983, de 14 de juliol, del Parlament de Catalunya, podrà accedir a la funció pública docent mitjançant proves selectives específiques convocades per l'Administració pública de la Generalitat de Catalunya, després de regular-ho el seu Parlament.

Aquesta Llei atorga el dret a participar en les proves específiques que es convoquin al personal docent que, complint les condicions generals que s'hi estableixen, conformava l'equip pedagògic dels centres que s'integraren a la xarxa de centres docents públics en virtut de la Llei 14/1983, tot culminant plenament el procés d'integració regulat en aquesta i previst a la Llei 17/1985, en el marc d'allò que estableix la Llei Orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu.

Article 1

-1 La Generalitat de Catalunya, mitjançant el seu Departament d'Ensenyament, convocarà les proves selectives específiques establertes en la Disposició transitòria sisena de la Llei Orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu.

-2 Una vegada superades aquestes proves, el personal a què fa referència l'article 2 podrà accedir a la funció pública docent.

Article 2

-1 Podrà prendre part en les convocatòries d'aquestes proves selectives específiques el personal que compleixi els requisits següents:

  1. Ésser personal docent al servei dels centres que, d'acord amb el procés establert en la Llei 14/1983, de 14 de juliol, del Parlament de Catalunya, s'hagi integrat a la xarxa de centres docents públics dependents de l'Administració educativa de la Generalitat de Catalunya.

  2. Haver estat nomenat per l'Administració educativa professor interí del centre integrat.

  3. Continuar al servei del centre en la data de la convocatòria de les proves específiques en què participi.

-2 El que preveu aquesta Llei no serà aplicable al personal designat per l'Administració educativa per a cobrir les vacants produïdes en la plantilla del centre d'acord amb allò que estableix l'apartat d) del punt 1 de l'article 6 de la Llei 14/1983, de 14 de juliol.

-3 El procediment d'accés que comporta la superació de les proves selectives específiques regulades per aquesta Llei s'haurà de realitzar, en tot cas, dins dels tres anys a partir de l'entrada en vigor de la Llei Orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu, per a les quals hi haurà, almenys, una convocatòria anual.

Article 3

El Departament d'Ensenyament, mitjançant les convocatòries corresponents, determinarà el contingut i el desenvolupament de les proves, que, en tot cas, tindran caràcter selectiu i seran específiques per a aquest procediment d'accés.

Article 4

El personal amb dret a participar en aquest procediment d'accés que superi les proves establertes a les convocatòries ingressarà en el Cos de Mestres i obtindrà destinació definitiva en el lloc de treball del centre on prestava els seus serveis, amb tots els drets i els deures inherents a la condició de funcionari de carrera del cos esmentat.

Disposicions addicionals Primera El personal amb dret a participar en les proves selectives específiques que es regulin que no prengui part en les convocatòries o que hi participi però no sigui seleccionat per a aquest procés restarà sotmès a les normes que li siguin aplicables.

Segona El Departament d'Ensenyament adoptarà les mesures que calguin, dins de la legislació vigent, per tal que puguin romandre com a personal docent al centre respectiu els professionals que estaven al servei del centre en el moment de la integració d'aquest, que es van acollir al Pla Especial de formació del professorat i figuren en els acords específics subscrits entre el Departament d'Ensenyament i els Ajuntaments i que continuïn prestant serveis en el centre com a personal docent fins al moment de la publicació d'aquesta Llei.

Disposició derogatòria Queda derogada la Llei 14/1983, de 14 de juliol.

Disposició final La present Llei entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 10 de maig de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Laporte i Salas Conseller d'Ensenyament

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR