ORDRE BSF/230/2011, de 14 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores del XIX Premi Voluntariat i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BSF/230/2011, de 14 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores del XIX Premi Voluntariat i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Benestar Social i Família les competències en matèria de polítiques per a la inclusió social, acció comunitària, la coordinació i la gestió de la xarxa d'equipaments cívics i socials, la sensibilització cívica i social i el suport a les entitats i el voluntariat.

D'altra banda, i d'acord amb el capítol 8 del Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família, correspon a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària fomentar el civisme i la dinamització sociocultural i de lleure, dirigir i coordinar programes de desenvolupament comunitari, inserció social i de suport a col·lectius i promoure l'associacionisme i el voluntariat.

El Premi Voluntariat es va crear amb la finalitat de possibilitar un reconeixement social i institucional i de premiar i impulsar les actuacions de les associacions que amb el seu desenvolupament contribueixen a fer una societat més justa i solidària.

El Premi Eliseu Colomer es va crear amb l'objectiu de fomentar en la gent gran activa les activitats de voluntariat, dins del marc d'una associació, adreçades a la recuperació dels valors socials, culturals i de ciutadania i a la seva difusió, en l'àmbit territorial de Catalunya.

En el marc de les competències de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, es vol continuar el reconeixement i impuls de les actuacions de les entitats de voluntariat mitjançant el foment de la seva activitat. Donat que el Premi Voluntariat i Eliseu Colomer van destinats a promoure l'actuació voluntària i premiar els projectes de voluntariat de les entitats, es considera que cal incloure el premi Eliseu Colomer com una de les modalitats del Premi Voluntariat, donat que encara que es valorin projectes portats a terme majoritàriament per gen gran, són, de fet, projectes de voluntariat.

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desenvolupament, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/2008 de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del XIX Premi Voluntariat que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l'any 2011 dels Premi Voluntariat.

Article 3

La quantitat màxima destinada a aquesta convocatòria és de 32.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària BE12D/483.0001.00/3230 del Departament de Benestar Social i Família, distribuïda segons les modalitats del Premi Voluntariat:

  1. Projectes d'àmbit nacional: 12.000,00 euros.

  2. Projectes d'àmbit local/comarcal: 8.000,00 euros.

  3. Premi Eliseu Colomer (projectes portats a terme per persones voluntàries majors de 60 anys): 6.000,00 euros.

  4. Premi de votació popular. Projectes d'àmbit nacional/local/comarcal/Eliseu Colomer: 6.000,00 euros.

Article 4

4.1 Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i amb la forma indicats a les bases reguladores, en el termini de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

4.2 Es podrà fer servir el model de sol·licitud que es pot obtenir a la pàgina web del Departament de Benestar Social i Família http://www.gencat.cat/benestarsocialifamilia.

Article 5

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 6

La competència per resoldre el XIX Premi Voluntariat correspon a la persona titular de la direcció general d'Acció Cívica i Comunitària i la tramitació de les sol·licituds i el control de legalitat seran a càrrec de la Subdirecció General de Cooperació Social i Voluntariat, la qual efectuarà l'oportuna proposta de resolució en base a la valoració que faci l'òrgan col·legiat de valoració.

Disposició derogatòria

Queden derogades l'Ordre GAP/278/2010, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria del XVIII Premi Voluntariat i l'Ordre GAP/283/2010, d'11 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi Eliseu Colomer i s'obre la convocatòria per a l'any 2010.

Disposició final

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , tal com es recull en l'article 10.1b, de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Amb caràcter previ, les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant del conseller de Benestar Social i Família, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , tal com es recull en l'article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Barcelona, 14 de setembre de 2011

Josep Lluís Cleries Gonzàlez

Conseller de Benestar Social i Família

Annex

Bases

—1 Objecte

Per a les modalitats de projectes d'àmbits nacional, local/comarcal: els projectes de promoció del voluntariat que excel·leixen per la seva qualitat, amb la finalitat de promocionar i millorar l'acció voluntària, el seu reconeixement i la seva valoració social, portats a terme entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2011.

Per a la modalitat Eliseu Colomer: fomentar, entre la gent gran activa, els projectes de voluntariat adreçats a la recuperació dels valors socials, culturals i de ciutadania i a la seva difusió en l'àmbit territorial de Catalunya, portats a terme entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2011.

—2 Entitats destinatàries

2.1 Poden optar a aquest Premi les entitats de voluntariat que estiguin inscrites al Cens d'Entitats de Voluntariat de Catalunya en el moment de la publicació d'aquesta Ordre.

2.2 Les entitats destinatàries de les subvencions han de complir els requisits següents:

  1. Estar legalment constituïdes i inscrites en la data de presentació de la sol·licitud en el registre corresponent.

  2. Tenir seu social o delegació a Catalunya.

  3. No haver estat objecte de cap resolució ferma de caràcter sancionador en relació amb les subvencions rebudes en la convocatòria de l'any anterior.

  4. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat, amb la Generalitat de Catalunya i de la Seguretat Social.

  5. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  6. Complir les obligacions de la normativa en matèria de política lingüística.

  7. Compliment de les mesures d'integració social de discapacitats d'acord amb la normativa vigent.

  8. Per a aquelles entitats amb una plantilla igual o superior a 25 persones, indicar els mitjans que utilitzen, amb l'acord dels agents socials, per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR