DECRET 333/1998, de 24 de desembre, sobre comercialització i venda de pa.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET 333/1998, de 24 de desembre, sobre comercialització i venda de pa. La dinàmica comercial en el sector de la distribució de pa i derivats aconsella actualitzar i simplificar la regulació existent en aquesta matèria per adequar el marc normatiu a les necessitats del sector, a les demandes dels consumidors i a la vigent normativa en matèria d'ordenació comercial. Aquesta adaptació es concreta a ampliar les possibilitats comercials dels establiments especialitzats en la venda de pa, i permet una fàcil adaptació a altres disposicions concurrents en aquest tipus d'establiments, en concret quan incorporen zones de degustació. Per altra banda s'atribueixen facultats als ajuntaments per tal de que puguin corregir, si s'escau, disfuncions en matèria d'ordre públic derivades de la distribució de begudes alcohòliques en establiments amb horari comercial lliure, així com també en matèria sancionadora. La Llei 1/1990, de 8 de gener, sobre la disciplina del mercat i de defensa dels consumidors i dels usuaris, segueix sent la norma que empara les facultats sancionadores de l'Administració pública catalana mitjançant la tipificació de conductes infractores en l'àmbit de les quals s'han de considerar incloses les que vulnerin les disposicions del present Decret. Atès el que estableixen la disposició final primera de la Llei 1/1997, de 24 de març, d'equipaments comercials, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Indústria, Comerç i Turisme i d'acord amb el Govern, Decreto: Article 1 Àmbit d'aplicació La present disposició regula el comerç al detall de pa i derivats, d'acord amb la definició de la corresponent normativa tecnicosanitària, incloent els establiments on es duguin a terme processos finals d'elaboració i/o cocció d'aquest producte. Article 2 Pa sense envasar 2.1 El pa elaborat per al consum habitual en el dia es podrà vendre sense envasar, però s'haurà d'embolicar obligatòriament amb els materials autoritzats, abans del seu lliurament al consumidor. 2.2 El pa sense envasar s'ha de col·locar sempre en les prestatgeries en compartiments, en cadascun dels quals figurarà un rètol indicant, de manera clara i visible, tant la denominació del producte, com el seu pes i preu corresponents. 2.3 El pa sense envasar s'exposarà en prestatgeries separades del públic pel taulell, per tal d'evitar la manipulació del producte per persona diferent del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR