DECRET 167/2001, de 12 de juny, de modificació del Decret 323/1998, d'1 de desembre, de creació del Registre de licitadors de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

167/2001, de 12 de juny, de modificació del Decret 323/1998, d’1 de desembre, de creació del Registre de licitadors de la Generalitat de Catalunya.

El Reial decret legislatiu 2/2000, de 16 de juny, d’aprovació del Text refós de la Llei de contractes de les administracions públiques, ha introduït determinades prescripcions, amb caràcter bàsic, que varien el sistema de participació de les empreses licitadores en els procediments d’adjudicació dels contractes.

Especialment cal destacar, quant a la seva implicació en el funcionament del Registre, que els licitadors ja no han d’aportar els certificats positius emesos pels òrgans corresponents acreditatius de trobar-se al corrent d’obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

Així mateix, l’experiència assolida en el funcionament del Registre de licitadors i la voluntat de reforçar la seva finalitat de simplificar i agilitar els procediments administratius de selecció del contractista en les licitacions públiques, aconsellen introduir algunes modificacions, entre les quals destaca la relativa al fet que el Registre de licitadors declari també la capacitat per firmar contractes de les persones designades per l’empresa. També se suprimeix el tràmit de formalització d’un conveni que anteriorment es requeria per donar efectivitat al certificat d’inscripció en el Registre de licitadors davant els òrgans de contractació dels ens locals i d’altres administracions públiques.

En virtut d’això, de conformitat amb el que preveu l’article 62.1 i 2 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d’Economia i Finances, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l’apartat 3 de l’article 1, que queda redactat de la manera següent:

"La inscripció en el Registre de licitadors permet que els empresaris puguin substituir, en qualsevol dels procediments d’adjudicació, el lliurament material de la documentació que acredita la personalitat jurídica, l’objecte social, el pagament de l’impost d’activitats econòmiques, la representació i la classificació empresarial i d’altres dades identificatives de l’empresa pel certificat d’inscripció registral emès pel/per la cap de la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa on consta la documentació que s’hi ha presentat. Això no obstant, la competència per determinar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR