ORDRE de 19 de maig de 2000, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'artesania alimentària a Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2000.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 19 de maig de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de l’artesania alimentària a Catalunya i es convoquen els corresponents a l’any 2000.

Catalunya ha estat des de sempre un país que, en el camp alimentari, s’ha caracteritzat per l’elaboració d’uns productes realitzats de manera artesanal amb unes característiques individualitzades i molt arrelats en els hàbits de consum dels seus habitants.

D’acord amb el Decret 163/1986, de 26 de maig, que regula l’artesania alimentària a Catalunya, es considera com a tal l’activitat d’elaboració i transformació de productes alimentaris, que compleixin els requisits assenyalats per la legislació en la matèria, els quals estan subjectes a unes condicions durant tot el procés productiu que garanteixen al consumidor un producte final individualitzat, de bona qualitat i amb característiques diferencials, que es poden obtenir a partir de petites produccions controlades per la intervenció personal de l’artesà.

L’artesania ocupa un punt important d’inflexió entre el consum del producte sense transformar i la indústria de l’alimentació.

Les entitats associatives d’artesans sense ànim de lucre, proporcionen als seus associats assessorament i informació sobre l’adaptació a les noves tecnologies, i al mateix temps uneixen esforços per assolir objectius comuns que beneficiïn el conjunt d’artesans associats i augmentin el coneixement de la producció artesanal alimentària entre els consumidors.

El Pla de desenvolupament rural (PDR), pendent d’aprovació per la Comissió europea, preveu entre les mesures incloses al programa específic de Catalunya el foment de l’artesania alimentària i per això, valorada la conveniència de fomentar les actuacions destinades a la seva promoció i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment de l’artesania alimentària a Catalunya, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a fomentar l’artesania alimentària de Catalunya corresponents a l’any 2000, d’acord amb les bases reguladores que s’aproven a l’article 1 d’aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

2.3 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de dos mesos comptats a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2.4 Els ajuts establerts en aquesta Ordre, que tenen el caràcter de cofinançats d’acord amb el que preveu el PDR, aniran a càrrec de la partida pressupostària 00.10.02.782.05/6 dels pressupostos del Departament d’Agricultura...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR