ORDRE de 19 de maig de 1999, per la qual es regula la concessió de subvencions a projectes que continguin mesures adreçades a la creació de llocs de treball en el marc dels nous filons d'ocupació i es convoca, per a l'any 1999, la presentació de sol·licituds per al desenvolupament dels esmentats projectes.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

de 19 de maig de 1999, per la qual es regula la concessió de subvencions a projectes que continguin mesures adreçades a la creació de llocs de treball en el marc dels nous filons d’ocupació i es convoca, per a l’any 1999, la presentació de sol·licituds per al desenvolupament dels esmentats projectes.

El Pacte per a l’Ocupació a Catalunya 1998-2000, signat en data 13 de maig de 1998 entre el Govern de la Generalitat i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de Catalunya, CONC, UGT, Foment del Treball Nacional i PIMEC-SEFES, en el marc de l’objectiu comú de la creació d’ocupació, preveu en el seu apartat 1.1 potenciar mesures de creació d’ocupació a partir de l’explotació de nous filons d’ocupació, els àmbits professionals integrants dels quals podran ser objecte de revisió anual en funció del resultat ocupacional en el mercat, és a dir, en funció de la inserció laboral aconseguida per les accions corresponents.

La Comissió de les Comunitats Europees, a partir de l’experiència d’alguns Estats membres va establir 19 àmbits que podien cobrir les noves necessitats dels ciutadans europeus i oferir importants oportunitats d’ocupació, que es poden classificar en quatre grans apartats: vida diària, millora de la qualitat de vida, cultura i oci i protecció del medi ambient. Posteriorment, el Consell Europeu extraordinari sobre l’ocupació a Luxemburg va concloure, entre d’altres aspectes, que els Estats membres hauran d’examinar els mitjans per aprofitar plenament les possibilitats que ofereix la creació de llocs de treball a nivell local, en l’economia social i en les noves activitats lligades a les necessitats encara no satisfetes pel mercat.

En el marc d’aquestes recomanacions, amb aquesta Ordre es pretén que, mitjançant la signatura dels corresponents convenis, les entitats col·laboradores desenvolupin projectes que integrin mesures per a la creació de llocs de treball en el marc dels nous filons d’ocupació.

En aquest context, els canvis socials i tecnològics són el motor dels nous filons alhora que es posa de manifest, d’una banda, la necessitat d’estimular la demanda per generar nous llocs de treball i, de l’altra, el fet que el territori i el sector són els elements de referència de desenvolupament dels nous filons.

Atesa la Llei 20/1998, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 1999;

Atesa la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro que introdueix el capítol IX, relatiu al règim de les subvencions, al Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol;

Atès que s’ha donat audiència als agents socials representats al si del Consell de Treball de Catalunya, i amb l’informe previ del Servei Jurídic del Departament de Treball i de la Intervenció Delegada;

Vist l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de setembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores de les subvencions adreçades a promoure projectes de suport a la creació de llocs de treball, en el marc dels nous filons d’ocupació, i obrir convocatòria pública, per a l’any 1999, per a la presentació de sol·licituds per al desenvolupament dels esmentats projectes en el marc dels nous filons d’ocupació.

Article 2

Aplicació pressupostària

2.1 En el pressupost anual es destinarà una partida específica per a aquestes actuacions.

2.2 Pel que fa a l’exercici de 1999, l’atorgament de les subvencions es farà amb càrrec a la partida pressupostària 11.04.479.01/0.

2.3 L’import màxim destinat per a aquest exercici a les accions regulades en aquesta Ordre és de 1.500 milions de pessetes (9.015.181,57 euros).

2.4 En el supòsit que un cop resolta aquesta convocatòria no s’hagués esgotat l’import màxim destinat per a aquest exercici a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi i mitjançant Resolució del director general d’Ocupació, obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions previstes en aquesta Ordre. Per resolució complementària es concretaran els imports màxims destinats a aquesta segona convocatòria, i l’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionat a l’existència de disponibilitat pressupostària per aquesta finalitat.

Article 3

Termini

El termini per a la presentació de sol·licituds per al desenvolupament dels projectes previstos en aquest Ordre serà d’un mes a comptar des de la seva publicació al DOGC.

Article 4

Entitats beneficiàries

Poden presentar sol·licituds per al desenvolupament dels projectes previstos en aquesta Ordre les persones físiques, les entitats públiques o privades, amb personalitat jurídica, que, a través de la signatura del corresponent conveni de col·laboració amb el Departament de Treball, participin en el desenvolupament de projectes que incloguin accions tendents a la creació de llocs de treball, en el marc dels nous filons.

Article 5

Requisits dels beneficiaris

Podran ser beneficiaris de les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats que compleixin els requisits següents:

a) Presentar un projecte de desenvolupament de nous jaciments d’ocupació que possibiliti la futura generació de llocs de treball.

b) D’acord amb el que preveu l’article 92.2 i) del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, quan es tracti de subvencions superiors a un milió de pessetes, estar al corrent de les obligacions tributàries, tant estatals com autonòmiques i de la Seguretat Social, i no tenir contret cap deute amb l’Administració de la Generalitat i les seves entitats autònomes.

c) Disposar dels mitjans materials i humans necessaris per al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR