DECRET 323/2011, de 19 d'abril, pel qual es modifica el Decret 21/1999, de 9 de febrer, de creació del Consell Català de Formació Professional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

323/2011, de 19 d'abril, pel qual es modifica el Decret 21/1999, de 9 de febrer, de creació del Consell Català de Formació Professional.

Mitjançant el Decret 21/1999, de 9 de febrer, es va crear el Consell Català de Formació Professional, com a òrgan de consulta i assessorament del Govern de la Generalitat, amb caràcter no vinculant, amb la participació de les organitzacions empresarials, sindicals i entitats públiques implicades, respecte de tota la formació professional, reglada i no reglada.

Al capdavant del Consell es preveu la figura de la Presidència que, d'acord amb l'article 2 d'aquest Decret, correspon, per rotació anual, als consellers d'Ensenyament i d'Empresa i Ocupació.

El Decret 297/2011, de 22 de març, de reestructuració del Departament d'Ensenyament, va procedir a modificar l'article 2 del Decret abans esmentat, en el sentit de preveure que la Presidència pot assumir-la també la persona en qui deleguin de manera conjunta els dos departaments implicats, qui també assumirà la Presidència de la Comissió del Sistema de Formació i Qualificació Professional.

El Govern va adoptar l'Acord el dia 8 de març de 2011, pel qual s'impulsa la definició i la posada en marxa d'un nou model d'orientació, capacitació i formació professional. Aquest Acord pretén l'impuls d'aquest nou model que aporti una millor i més ràpida resposta als reptes de futur i que esdevingui un element clau per facilitar la recuperació econòmica i per millorar l'ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses, i un dels àmbits d'actuació en què s'ha d'intervenir és en l'establiment dels òrgans de coordinació necessaris en l'àmbit de la formació professional, de manera que es garanteixi la participació dels departaments implicats i la dels agents socials en aquesta matèria.

És voluntat del Govern impulsar el desenvolupament d'aquest nou model d'orientació, capacitació i formació professional, raó per la qual es considera necessari modificar el Decret 21/1999, de 9 de febrer, en el sentit de preveure, en el cas de delegar la Presidència, la manera de fer efectiu el nomenament i preveure'n el rang.

Per això, a proposta conjunta de la consellera d'Ensenyament i del conseller d'Empresa i Ocupació,

Decreto:

Article únic

Es modifica el primer paràgraf de l'article 2 del Decret 21/1999, de 9 de febrer, de creació del Consell Català de Formació Professional, que queda redactat de la manera següent:

“Article 2

Presidència, objectius...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR