ORDRE de 17 de novembre de 2000, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts per al finançament de projectes per a la millora de la qualitat docent a les universitats de Catalunya, i es procedeix a la seva convocatòria.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 17 de novembre de 2000, per la qual s’aproven les bases que han de regir la concessió d’ajuts per al finançament de projectes per a la millora de la qualitat docent a les universitats de Catalunya, i es procedeix a la seva convocatòria.

Una de les prioritats en l’ordenació del sistema universitari de Catalunya és assolir la màxima qualitat en els serveis que presten les universitats catalanes. Un dels serveis fonamentals de les universitats és la formació dels seus estudiants.

En els informes dels anys 1998 i 1999 sobre el procés d’avaluació de la qualitat del sistema universitari a Catalunya s’assenyalava, com a punt a millorar, la diversificació de les eines pedagògiques. Per fer això possible, i davant de la necessitat d’una innovació en el paper del professor com a conductor de l’aprenentatge i la utilització de les noves tecnologies per a formar els estudiants, es requereix un esforç per adequar les formes d’ensenyament actuals a la nova situació.

En aquest context, amb la voluntat d’incentivar i donar suport als esforços de les universitats per oferir una millor atenció docent a la comunitat universitària, i atès que correspon al Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació l’execució de les competències en matèria d’universitats, recerca i noves tecnologies de la informació, d’acord amb el que estableix el Decret 123/2000, de 3 d’abril, pel qual es crea el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació;

Atès el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la llei 4/2000, de 26 de maig de mesures fiscals i administratives,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que han de regir la present convocatòria, les quals figuren a l’annex de la present Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria d’ajuts per al finançament de projectes per a la millora de la qualitat docent a les universitats de Catalunya.

Article 3

L’import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 50.000.000 de ptes. (300.506,05 euros), dels quals 45.000.000 de ptes. (270.455,45 euros) aniran a càrrec de la partida del pressupost per al 2001 equivalent a la 26.03.445.01/4 del pressupost vigent i els 5.000.000 de ptes. (30.050.61 euros) restants aniran a càrrec de les partides equivalents dels pressupostos del 2002 i 2003, de conformitat amb l’Acord de Govern de 10 d’octubre de 2000.

Article 4

Es delega al director general d’Universitats la facultat de resoldre la present convocatòria, així com els dubtes o incidències que puguin sorgir de la seva execució o de la interpretació de les bases que la regeixen.

Disposició final

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, els interessats poden interposar, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, d’acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 14 de gener, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l’article 46, en relació amb l’article 10, de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 17 de novembre de 2000

Andreu Mas-Colell

Conseller d’Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

Annex

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR