ORDRE de 3 de març de 2000, per la qual es modifica l'Ordre de 4 de març de 1997, que regula la formació del personal de les empreses d'aplicació de productes fitosanitaris i els responsables de la seva venda.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 3 de març de 2000, per la qual es modifica l’Ordre de 4 de març de 1997, que regula la formació del personal de les empreses d’aplicació de productes fitosanitaris i els responsables de la seva venda.

L’Ordre de 4 de març de 1997, per la qual es regula la formació del personal de les empreses d’aplicació de productes fitosanitaris i els responsables de la seva venda (DOGC núm. 2353, de 18.3.1997) va ser dictada d’acord amb el Reial decret 3349/1983, de 30 de novembre, que estableix la reglamentació tecnicosanitària per a la fabricació, la comercialització i la utilització de plaguicides, modificat pel Reial decret 162/1991, de 8 de febrer, i amb l’Ordre del Ministeri de la Presidència de 3 de març de 1994, per la qual s’estableixen els criteris que permeten garantir l’exigència d’uns nivells mínims suficients de capacitació per a les persones que desenvolupen activitats relacionades amb la utilització de plaguicides.

L’aparició al mercat de nous productes classificats com a molt tòxics, la reclassificació de substàncies dins d’aquesta categoria per adaptació al progrés tècnic, els nous usos i aplicacions d’aquests tipus de productes i l’homologació a Catalunya de cursos de formació de pilot aplicador agroforestal, fonamenta la necessitat de crear nous cursos de capacitació destinats a aplicadors de productes fitosanitaris. És per això que es considera convenient modificar l’Ordre de 4 de març de 1997, per tal d’incloure les noves modalitats de nivell especial de capacitació per a l’aplicació dels productes classificats com a molt tòxics en les seves diferents modalitats d’utilització fitosanitària, així com cursos destinats a la formació de pilots agroforestals.

D’acord amb la proposta de les direccions generals d’Estructures Agràries i de Producció i Indústries Agroalimentàries,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l’article 2.1 de l’Ordre de 4 de març de 1997, per la qual es regula la formació del personal d’empreses d’aplicació de productes fitosanitaris i els responsables de la seva venda, en el qual es defineixen els diferents nivells de capacitació, el qual queda redactat de la manera següent:

"Es defineixen com a nivells de capacitació per als aplicadors de productes fitosanitaris els nivells bàsic, qualificat, especial, i pilot aplicador agroforestal, els programes dels quals s’especifiquen a l’annex d’aquesta Ordre."

Article 2

Es modifica l’article 2.4 de l’Ordre de 4 de març de 1997, el qual queda redactat de la manera següent:

"2.4 Està obligat a obtenir el nivell especial de capacitació tot el personal que participi en l’aplicació de cadascun dels plaguicides classificats com a molt tòxics pel Reial decret 3349/1983, d’acord amb la seva modalitat d’aplicació. Per a l’aplicació de plaguicides fitosanitaris classificats com a molt tòxics s’estableixen les modalitats de nivell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR