ORDRE de 9 de febrer de 2000, per la qual es modifica la delimitació de diverses àrees bàsiques de salut.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 9 de febrer de 2000, per la qual es modifica la delimitació de diverses àrees bàsiques de salut.

En virtut del Decret 84/1985, de 21 de març (DOGC núm. 527, de 10.4.1985), s’aprovaren les mesures per a la reforma de l’atenció primària de salut a Catalunya, les quals s’han consolidat mitjançant la publicació de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, la qual configura l’àrea bàsica de salut com a unitat territorial on es presta l’atenció primària de salut d’accés directe de la població.

D’acord amb això, mitjançant successives ordres del Departament de Sanitat i Seguretat Social, s’ha procedit a la sectorització de l’atenció primària de salut a Catalunya amb l’establiment d’àrees bàsiques de salut. No obstant això, per raons tècniques i de planificació, es fa aconsellable actualment alterar la delimitació territorial d’algunes d’aquestes àrees.

Atès que s’ha sotmès la proposta a informació pública mitjançant l’Edicte de 7 d’octubre de 1999 (DOGC núm. 3005, de 29.10.1999), sense que s’hagi presentat cap al·legació;

En conseqüència, a l’empara de les facultats que m’atorguen l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, i la disposició final 7 del Decret 84/1985, de 21 de març,

Ordeno:

Article 1

Es modifica la delimitació territorial de les àrees bàsiques de salut que figuren a l’annex d’aquesta Ordre, que passen a tenir l’abast i els límits territorials que s’hi especifiquen.

Article 2

D’acord amb el que preveuen l’article 3.3 i la disposició transitòria 5 del Decret 84/1985, de 21 de març, es reestructuraran els partits mèdics integrats a les àrees bàsiques de salut a què fa referència aquesta Ordre per tal d’adaptar-los a l’ordenació d’aquestes. A aquest efecte, es tramitaran d’ofici els expedients corresponents, d’acord amb la normativa vigent, que seran resolts pel Departament de Sanitat i Seguretat Social, amb l’audiència prèvia dels interessats.

Disposicions addicionals

—1 Les àrees bàsiques de salut a què fa referència aquesta Ordre seran objecte de les oportunes adaptacions en els seus límits i el seu abast com a conseqüència de l’alteració de les circumstàncies que n’han determinat la delimitació.

Aquestes adaptacions s’hauran de tramitar amb subjecció als mateixos requisits exigits per a la seva creació.

—2 Les àrees bàsiques de salut previstes en aquesta Ordre, les adaptacions necessàries i les ulteriors modificacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR