ORDRE de 26 de gener de 2000, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats en el segon cicle d'educació infantil.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 26 de gener de 2000, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats en el segon cicle d’educació infantil.

El curs 1990-91 es va iniciar l’acció d’ajut econòmic per al funcionament de les unitats de segon cicle d’educació infantil dels centres concertats d’educació general bàsica.

Mitjançant la Resolució de 14 de maig de 1998 i l’Ordre de 26 de març de 1999, es va obrir convocatòria pública per a l’atorgament de subvencions als centres docents privats en el segon cicle d’educació infantil.

El Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, a la seva disposició addicional 6 estableix el caràcter recurrent d’aquestes subvencions.

De conformitat amb el que estableixen l’article 90 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per l’article 28 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, i la disposició addicional 6 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius;

En ús de les facultats que m’atribueixen l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’administració de la Generalitat de Catalunya, i l’article 93 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per l’article 28 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro;

A proposta de la Direcció General de Centres Docents,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

Convocar concurs públic per a la concessió de subvencions destinades a finançar el cost de les places escolars de segon cicle d’educació infantil en els centres docents privats, d’acord amb el que disposa aquesta Ordre.

Article 2

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores de la convocatòria, que consten a l’annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 3

Aplicació pressupostària

La concessió d’aquestes subvencions es farà amb càrrec a l’aplicació pressupostària 06.04.480.02/5 del pressupost de la Generalitat de Catalunya vigent, d’acord amb el Decret 369/1999, de 27 de desembre, sobre pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 1999. L’import màxim estarà condicionat a l’aprovació de l’esmentada partida pressupostària en la Llei de pressupostos per a l’any 2000.

Article 4

Obligacions dels beneficiaris

El règim de subvencions a les unitats de segon cicle d’educació infantil comporta per al titular del centre beneficiari les obligacions següents:

a) Professar els ensenyaments objecte de subvenció d’acord amb els plans d’estudi, currículums i normes acadèmiques vigents a Catalunya.

b) No percebre dels alumnes quotes per ensenyament que siguin superiors a les que en cada moment estableix el Departament d’Ensenyament.

c) Mantenir una relació alumne/unitat per cada unitat beneficiària de la subvenció entre un mínim de 20 i un màxim de 25.

No obstant això, quan un centre disposi de línies completes, s’analitzarà la ràtio tenint en compte la seva tendència durant els tres darrers cursos acadèmics en la mateixa etapa o cicle. A aquest efecte s’admetran baixes transitòries de cinc alumnes per sota del límit inferior de la banda establerta a aquest article en alguna unitat de les que integren el cicle o l’etapa.

Així mateix, el Departament d’Ensenyament estudiarà les situacions dels centres que, amb una ràtio inferior a la que estableix aquesta Ordre, estiguin situats en zones rurals o suburbanes.

d) Donar publicitat del caràcter de subvencionat que té el centre i de les quotes autoritzades pel Departament d’Ensenyament als membres de la comunitat escolar del centre.

Les activitats escolars complementàries, extraescolars i de serveis destinades als alumnes de les unitats beneficiàries queden sotmeses al règim que preveu la normativa reguladora dels concerts educatius per a aquest tipus d’activitats.

e) Ajustar-se al règim d’admissió d’alumnes establert per als centres docents públics i privats concertats.

En cap cas el centre no podrà establir per al cicle objecte de subvenció proves...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR