RESOLUCIÓ de 20 de desembre de 2000, de modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

de 20 de desembre de 2000, de modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya.

Vistes l’Ordre de 28 de juliol de 1987, publicada en el DOGC núm. 937, d’11.1.1988, per la qual es va declarar l’adequació a la legalitat i es va ordenar la inscripció en el Registre de col·legis professionals de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, i la Resolució de 20 d’abril de 1995 (DOGC núm. 2054, de 24.5.1995), de modificació dels Estatuts;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada per la Junta General extraordinària de 31 de març de 2000;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals, i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d’aprovació del Reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en el conseller de Justícia funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Resolució d’11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999);

Atès que els articles modificats s’adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials i que s’han complert tots els tràmits establerts;

D’acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya i disposar-ne la inscripció en el Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats, com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 20 de desembre de 2000

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia

Modificació global dels Estatuts del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya

Capítol 1

Normes generals

Secció 1a

Denominació, règim

Article 1

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya és una corporació de dret públic, de caràcter professional i personalitat jurídica pròpia, i amb plena capacitat per al compliment dels seus fins.

Article 2

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya es regeix:

2.1 Per aquests estatuts.

2.2 Per la Llei de Catalunya 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals i el seu reglament aprovat pel Decret 329/1983, de 7 de juliol, del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

2.3 Pels estatuts del Consell de Col·legis Oficials de Gestors Administratius de Catalunya.

2.4 Per l’Estatut orgànic de la professió de gestor administratiu.

2.5 Per les altres disposicions legals que siguin procedents.

Article 3

Són funcions pròpies de la professió de gestor administratiu les dedicades a estudiar, intervenir, promoure, sol·licitar i realitzar tota mena de tràmits i actuacions que no requereixin l’aplicació de la tècnica jurídica reservada a l’advocacia, especialment les relatives a aquells assumptes que, en interès de persones físiques i jurídiques se segueixin davant qualssevol òrgans de les administracions públiques, aconsellant-les informant-les i assessorant-les de l’estat i les vicissituds del procediment a seguir.

Els gestors administratius actuen davant els òrgans de les administracions públiques en qualitat de representants a l’empara del que disposa l’article 32.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, de forma habitual, retribuïda i professional.

Article 4

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya té com a finalitats essencials:

a) Dintre del marc de les lleis, ordenar i vigilar l’exercici de la professió de gestor administratiu.

b) Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l’administració.

c) Defensar els interessos professionals dels col·legiats.

d) Vetllar perquè l’ exercici de l’activitat professional, s’adeqüi als interessos dels ciutadans.

Article 5

Són funcions pròpies del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, les següents:

a) Ordenar en l’àmbit de la seva competència, l’activitat professional dels col·legiats, i vetllar perquè s’adapti a les normes ètiques i jurídiques que la regulen.

b) Representar i defensar els interessos generals de la professió, dins l’àmbit territorial de la seva jurisdicció.

c) Vetllar perquè l’activitat de la professió ofereixi a la societat les garanties suficients de qualitat i competència.

d) Exercir la funció disciplinària en matèries professionals i col·legials.

e) Participar en els òrgans consultius de l’Administració, quan se li requereixi.

f) Evitar la competència deslleial entre els col·legiats.

g) Intervenir com a mitjancer i en procediment d’arbitratge en els conflictes que, per motius professionals, li siguin sotmesos pels col·legiats.

h) Complir i fer complir als col·legiats les lleis que afecten la professió, aquests estatuts i les altres normes que dictin els organismes en matèria de la seva competència.

i) Establir barems d’honoraris, que tindran caràcter merament orientatiu.

j) Establir procediments tècnics per al desenvolupament de les tasques professionals.

k) Organitzar cursos de formació i actualització professional.

l) Aprovar els seus pressupostos i fixar les aportacions dels col·legiats.

ll) Establir serveis centralitzats, ja sigui en tot o en part de l’àmbit territorial del Col·legi.

m) Garantir una organització col·legial eficaç i democràtica, per mitjà de la Junta de Govern, i establir les delegacions, les representacions comarcals, les comissions, les seccions d’especialitats professionals, els grups de treball i d’investigadors que es considerin convenients per al millor exercici i la defensa de la professió en l’àmbit territorial del Col·legi.

n) Exercir les accions legals per reprimir l’intrusisme.

o) Establir relacions amb altres institucions o associacions professionals en l’àmbit de la Comunitat Econòmica Europea, dirigides a facilitar el coneixement i l’exercici de la professió en l’àrea esmentada.

p) Constituir o participar en entitats públiques i privades de serveis relacionades amb activitats pròpies de la naturalesa i les finalitats del Col·legi o les que beneficiïn la professió o els col·legiats.

q) Participar en entitats col·laboradores de les administracions públiques per a la prestació de serveis d’interès general.

r) Establir normes reguladores per a la realització de publicitat o propaganda en l’àmbit de la professió.

s) Les altres funcions imposades per la legislació, les que siguin pròpies de la naturalesa i les finalitats del Col·legi o les que beneficiïn la professió o els col·legiats.

Article 6

L’àmbit territorial del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya comprèn les demarcacions que actualment corresponen a les províncies de Barcelona, Girona i Lleida i hi queden integrats els gestors administratius en exercici en aquesta àrea col·legial, i els que es trobin en situació de no exercent i sol·licitin la seva incorporació en aquest Col·legi, sigui quina sigui la seva residència.

Article 7

La seu social del Col·legi radica a Barcelona, a la plaça d’Urquinaona, núm. 6, planta 6a; la Delegació de Girona, al carrer Sta. Eugènia, núm. 11, 1r B; i la de Lleida, al carrer de l’alcalde Areny, núm. 6, planta 1a.

Es poden crear noves delegacions, mitjançant els requisits estatutaris, si es considera necessari per al compliment de les finalitats professionals o col·legials.

Article 8

El català és la llengua pròpia del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya i el castellà n’és també llengua oficial.

Article 9

Els recursos col·legials que han de figurar en el pressupost i sotmetre’s a l’aprovació de la Junta General són ordinaris i extraordinaris:

9.1 Seran ordinaris:

a) Els drets d’incorporació al Col·legi i les quotes que aportin els col·legiats, les societats, les associacions i els despatxos col·lectius de l’article 25 d’aquests estatuts.

b) La quota de la pòlissa de gestió, durant la seva vigència, regulada amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR