ORDRE de 15 de març de 2000, per la qual s'estableix el procediment per a l'homologació de cursos i activitats per a la millora de la qualificació professional agrària.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 15 de març de 2000, per la qual s’estableix el procediment per a l’homologació de cursos i activitats per a la millora de la qualificació professional agrària.

El Reglament 1257/99, de 17 de maig, de la CEE, sobre l’ajut al desenvolupament rural determina que els agricultors han de tenir una capacitat i competència professional adequades per accedir al règim d’ajuts a les inversions en les explotacions agràries que fixa el mateix Reglament i proposa també la conveniència d’introduir en el currículum de la formació dels agricultors nous coneixements de protecció mediambiental.

La necessitat de controlar certes activitats potencialment perilloses, obliga l’Administració a regular el seu desenvolupament i a exigir una formació prèvia a les persones que les realitzen. D’altra banda cal assegurar uns nivells de formació homogenis que garanteixin el reconeixement de la capacitat professional suficient als efectes del que preveu la normativa comunitària.

Per això, d’acord amb l’experiència assolida en l’aplicació de l’Ordre de 25 de gener de 1991, modificada per l’Ordre de 9 de juliol de 1993, i en ús de les competències que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte i finalitat

1.1 S’estableix un procediment per a l’homologació dels cursos i les activitats de formació agroalimentària i mediambiental referida al sector agrari que permetin l’obtenció de la qualificació professional tant a efectes de sol·licitud dels ajuts comunitaris que preveu el Reglament 1257/99, de 17 de maig, com per a l’obtenció de l’acreditació que permeti la realització d’activitats regulades per l’Administració.

La finalitat d’aquest procediment va adreçada a assegurar la idoneïtat dels programes, dels continguts, del desenvolupament dels cursos esmentats i de l’aprofitament acadèmic dels alumnes.

1.2 Es podran homologar i inscriure en el corresponent Registre les activitats de formació que, promogudes per particulars i entitats públiques o privades, necessitin que l’Administració les reconegui a efectes del que disposa el Reglament 1275/99, de 17 de maig, així com per a la realització d’activitats regulades per la legislació vigent.

Article 2

Contingut i modalitats

Podran ser homologats els cursos i les activitats de formació que s’ajustin a alguna de les modalitats següents:

a) Cursos d’incorporació de joves a l’empresa agrària.

Cursos d’una durada mínima de 150 hores que integrin continguts en matèria de comptabilitat i gestió, tecnologia agrària i altres coneixements complementaris d’administració i gestió de l’empresa agrària.

Als efectes d’homologació d’aquests cursos es podrà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR