ORDRE de 20 de desembre de 2000, per la qual s'estableix i es regula la declaració única de conreus.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 20 de desembre de 2000, per la qual s’estableix i es regula la declaració única de conreus.

Els reglaments (CEE) 3508/92 i 3887/92 van establir un sistema integrat de gestió i control relatiu a determinats ajuts comunitaris fonamentat en la superfície com a referència de l’ajut. L’esmentat sistema té com a objectiu principal establir un mecanisme que faciliti aquestes funcions a les administracions públiques competents en la concessió i el control dels ajuts que provenen de fons comunitaris.

Cal doncs establir en l’àmbit competencial de Catalunya un sistema unificat que permeti el coneixement real de les superfícies de les explotacions agràries que siguin susceptibles de rebre ajuts, amb l’extensió de l’obligatorietat ja existent a altres línies d’ajuts, per tal d’augmentar l’eficàcia, la rendibilitat i el control en la concessió.

Mitjançant la declaració de les superfícies l’Administració coneixerà les dades de les parcel·les i subparcel·les cadastrals de cada explotació agrària, que permetran disposar de la informació suficient als efectes de la concessió i el control dels ajuts a les explotacions agràries, i s’unificaran les declaracions de superfície que es realitzen en cada línia d’ajut concreta.

Així mateix, s’ha valorat la possibilitat que entitats alienes a l’Administració col·laborin en la gestió de la presentació d’aquestes declaracions de conreus que hauran de realitzar obligatòriament els titulars de les explotacions agràries que vulguin obtenir els ajuts que es detallen a l’annex d’aquesta disposició.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Concepte i contingut

1.1 La declaració única de conreus consisteix en la declaració anual de totes les subparcel·les cadastrals que explota el titular d’una explotació agrària, amb indicació de l’ús o l’aprofitament que s’hi duu a terme, la seva superfície i, si s’escau, els compromisos que les afecten.

1.2 Tots els titulars d’explotacions agràries que vulguin sol·licitar algun dels ajuts relacionats a l’annex d’aquesta Ordre hauran de presentar una sola declaració de conreu anualment. Una mateixa superfície no podrà estar inclosa en diferents declaracions de conreus. Només s’exceptuen d’aquesta regla les superfícies que es dediquin a un conreu, i el seu rostoll a l’alimentació del bestiar oví i cabrum.

1.3 La declaració de conreus haurà d’incloure la totalitat dels cultius herbacis, els llenyosos i les pastures d’un declarant.

Article 2

Presentació

2.1 La realització dintre dels terminis legals establerts de la declaració única de conreus serà un requisit indispensable per sol·licitar qualsevol dels ajuts relatius a les explotacions agràries que es relacionen a l’annex.

2.2 El declarant haurà de presentar les sol·licituds d’ajut de forma conjunta amb la declaració única quan coincideixin els terminis de les respectives convocatòries, i d’acord amb el procediment establert a l’article 6 d’aquesta Ordre.

2.3 La presentació de la declaració única serà un requisit indispensable en els supòsits següents:

Sol·licitud de qualificació com a empresa prioritària o modificació de la que ja està qualificada.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR