ORDRE de 10 de març de 2000, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3182, pàg. 9108, de 13.7.2000).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 10 de març de 2000, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3182, pàg. 9108, de 13.7.2000).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Atesa l’Ordre de 19 de desembre de 1997, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió de subvencions públiques per l’Institut Nacional d’Ocupació (INEM), en l’àmbit de la col·laboració amb òrgans de l’Administració general de l’Estat i els seus organismes autònoms, comunitats autònomes, universitats i institucions sense ànim de lucre, que contractin treballadors aturats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social;

Atesa l’Ordre de 26 d’octubre de 1998, que estableix les bases per a la concessió de subvencions per part de l’INEM en l’àmbit de col·laboració de les entitats locals per a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social;

Atès el que disposen el Reial decret 1050/1997, de 27 de juny, de traspàs a la Generalitat de Catalunya de la gestió realitzada per l’INEM, en l’àmbit del treball, l’ocupació i la formació, i el Decret 235/1997, de 2 de setembre, pel qual s’assignen al Departament de Treball les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de treball, ocupació i formació i l’Ordre de 15 de desembre de 1997, per la qual s’assignen les funcions que en matèria de treball, ocupació i formació el Decret esmentat ha atribuït al Departament;

Atesa la Llei 25/1998, des 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, que introdueix el capítol 9, relatiu al règim de les subvencions, al Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, la Llei 20/1998, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 1999, i el Decret 369/1999, de 27 de desembre, sobre pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 1999, i l’Ordre de 3 de gener de 2000, de determinació de les condicions d’autorització de crèdits durant la pròrroga pressupostària;

Vist el Pacte per a l’ocupació a Catalunya 1998-2000 i atès que s’ha donat audiència als agents socials representats al si del Consell de Treball;

Vist l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la Direcció General d’Ocupació i amb l’informe previ de la Intervenció Delegada i de l’Assessoria Jurídica del Departament de Treball,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té com a finalitat establir les bases reguladores de les subvencions destinades a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social que promou la Direcció General d’Ocupació del Departament de Treball.

Article 2

Tipus d’accions

Seran objecte de la subvenció que regula la present Ordre els següents tipus d’accions:

a) Projectes destinats a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social, per part dels òrgans de l’Administració general de l’Estat i els seus organismes autònoms amb seu a Catalunya, dels òrgans de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes autònoms, de les universitats, entitats i institucions sense ànim de lucre.

b) Projectes destinats a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social en col·laboració amb entitats locals de Catalunya i les entitats dependents o vinculades a aquestes d’acord amb el que estableix la Llei 8/1987, de 15 d’abril, municipal i règim local de Catalunya.

Article 3

Destí i quantia de les subvencions

3.1 Es podran subvencionar les despeses salarials dels treballadors aturats seleccionats d’acord amb l’article 12 de l’Ordre i que siguin contractats per a la realització de les obres i els serveis corresponents a projectes aprovats.

3.2 La quantia de les subvencions que s’atorguin a càrrec d’aquesta Ordre s’han de determinar d’acord amb el que disposen els articles 26 i 31 de l’Ordre.

Article 4

Convocatòria per a la presentació de sol·licituds.

4.1 La convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l’obtenció de les subvencions previstes en aquesta Ordre s’efectuarà anualment en funció de les corresponents disponibilitats pressupostàries mitjançant resolució del conseller de Treball publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la qual indicarà la disposició on es contenen les bases reguladores, el termini de presentació de les sol·licituds, l’aplicació pressupostària a la qual s’ha d’imputar i la quantia màxima destinada.

4.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes en aquesta Ordre no s’hagués esgotat l’import màxim destinat per a l’exercici corresponent o en el cas que el Departament de Treball obtingui fons addicionals destinats als projectes regulats en aquesta Ordre, amb el romanent que quedi o amb l’import dels fons addicionals es podrà obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions, mitjançant Resolució del conseller de Treball en la qual es concretaran els imports màxims destinats.

En el supòsit d’obtenció de fons addicionals se seguirà aquest procediment sempre que sigui possible d’acord amb els terminis previstos d’execució. Si no fos possible s’actuarà d’acord amb el paràgraf següent.

4.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s’hagi esgotat l’import màxim destinat a l’exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l’ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis que estableix aquesta Ordre per a cada tipus d’acció.

Article 5

Beneficiaris de la subvenció

Podran ser beneficiaris de les subvencions que preveu l’Ordre per a cada tipus d’acció els òrgans de l’Administració general de l’Estat i els seus organismes autònoms amb seu a Catalunya, els òrgans de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes autònoms, les universitats, entitats i institucions sense ànim de lucre i les entitats locals de Catalunya i les entitats dependents o vinculades a aquestes d’acord amb el que estableix la Llei 8/1987, de 15 d’abril, municipal i règim local de Catalunya, que s’obliguin a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social i que compleixin els requisits que preveu l’article 6 de l’Ordre.

Article 6

Requisits de l’entitat sol·licitant

Per poder accedir a les subvencions previstes en aquesta Ordre, les entitats sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

a) Estar al corrent de les seves obligacions tributàries tant estatals com autonòmiques, i de Seguretat Social, així com no tenir contret cap deute amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya i les seves entitats autònomes, quan es tractin de subvencions superiors a un milió de pessetes (6.010,12 euros) o l’import que es fixi en la respectiva Llei de pressupostos, d’acord amb el que disposa l’article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

b) Complir la quota de reserva per a la integració social dels discapacitats, d’acord amb l’article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’integració social dels disminuïts, modificat per les lleis 66/1997, de 30 de desembre, i 50/1998, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l’ordre social, i l’article 7 i la disposició transitòria del Decret 238/1987, de 20 de juliol.

c) Tenir la capacitat tècnica i de gestió suficient per a l’execució del corresponent projecte acreditada mitjançant la memòria que preveuen els articles 29 i 34 de l’Ordre.

Article 7

Acreditació dels requisits

7.1 A les sol·licituds que es presentin per a l’obtenció dels ajuts que preveu aquesta Ordre, s’ha d’adjuntar tota la documentació requerida per a cada tipus d’acció que estableixen els articles 29 i 34 de l’Ordre, i en qualsevol cas de la següent:

a) En el supòsit en què l’import de la subvenció sigui superior a un milió de pessetes (6010,12 euros), declaració expressa segons la qual no es té contret cap deute amb l’Administració de la Generalitat i les seves entitats autònomes.

b) En el supòsit que l’import de la subvenció sigui superior a un milió de pessetes (6010,12 euros), certificats originals acreditatius que l’entitat està al corrent de les seves obligacions tributàries estatals i amb la Seguretat Social emesos per les administracions competents.

c) En el cas d’empreses públiques o privades amb 50 treballadors o més, declaració del compliment de l’obligació que estableix l’article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’integració social dels minusvàlids, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors/es amb disminució sobre el total de treballadors/es a l’entitat o declaració conforme aplica...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR