ORDRE de 9 d'octubre de 2000, de modificació de l'Ordre de 14 de gener de 2000, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir les subvencions relatives a les accions de formació ocupacional i afins de caràcter ocupacional que promou la Direcció General d'Ocupació.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 9 d’octubre de 2000, de modificació de l’Ordre de 14 de gener de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores que han de regir les subvencions relatives a les accions de formació ocupacional i afins de caràcter ocupacional que promou la Direcció General d’Ocupació.

L’Ordre de 14 de gener de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores que han de regir les subvencions relatives a les accions de formació ocupacional i afins de caràcter ocupacional que promou la Direcció General d’Ocupació del Departament de Treball (DOGC núm. 3067, de 31.1.2000) té com a finalitat aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a impulsar el desplegament de les accions que promou la Direcció General d’Ocupació del Departament de Treball dirigides a aconseguir la màxima integració i promoció laboral dels treballadors i la competitivitat de les empreses basada en el desenvolupament de les capacitats dels seus recursos humans.

El Departament de Treball és conscient que, amb posterioritat a la publicació de l’Ordre de 14 de gener de 2000, s’ha posat de manifest la necessitat de modificar algun punt susceptible de millora per al més bon funcionament i una millor eficàcia de les accions regulades a l’Ordre esmentada i per a la consecució òptima dels objectius que s’hi preveuen, alhora que, de manera consensuada amb els agents socials, s’ha introduït un nou element en els criteris de valoració de les sol·licituds de subvenció.

Igualment, d’acord amb les directrius sobre ajuts a la formació dictades per la Comissió Europea a l’empara dels articles 92 i 93 del Tractat de Roma (article 87.1 del Tractat d’Amsterdam), s’han introduït modificacions adreçades a garantir la compatibilitat dels ajuts amb els objectius de la política de competència.

D’altra banda, en compliment de la Moció 14/VI aprovada pel Parlament de Catalunya en data 26 d’abril de 2000, sobre política lingüística, especialment pel que fa al balanç de l’aplicació de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, s’ha incorporat el requisit que almenys el 50% dels cursos es faci en llengua catalana.

Atès que la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, pel la qual es modifica el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, introdueix modificacions al règim de subvencions, es fa necessari modificar algun article de l’Ordre de 14 de gener de 2000.

Atès que s’ha donat audiència als agents socials representats al Consell de Treball, amb els informes previs de l’Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball, a proposta de la Direcció General d’Ocupació i en ús de les facultats que em són conferides d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

S’afegeix una nova lletra m) a l’article 9, d’acord el següent redactat:

"m) Quan es tracti d’administracions locals o agents socials, l’existència d’acords de col·laboració en matèria d’ocupació amb el Departament de Treball."

Article 2

Es modifica el punt 10.3 de l’article 10, que queda redactat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR