ORDRE INT/201/2014, de 30 de juny, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal de l'Oficina de Coordinació de la Xarxa RESCAT del Departament d'Interior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

Atès el que disposa l’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal, que, respectant les garanties dels drets fonamentals en aquesta matèria, inclou en tot cas la inscripció i el control dels fitxers o els tractaments de dades de caràcter personal creats o gestionats per l’Administració de la Generalitat.

L’Oficina de Coordinació de la Xarxa RESCAT (Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya) depèn de la Direcció de Serveis, integrada al Departament d’Interior, en virtut del Decret 320/2011, de 19 d’abril, de reestructuració del Departament d’Interior.

La Xarxa RESCAT és una xarxa de ràdio mòbil de tecnologia TETRA, destinada a cobrir les necessitats de comunicació dels serveis d’emergències i seguretat de la Generalitat de Catalunya i d’altres administracions locals, que constitueix un sistema integrat de comunicacions que facilita la coordinació entre col·lectius d’emergències.

Actualment, l’Oficina de Coordinació de la Xarxa RESCAT, de conformitat amb les funcions que li són encomanades i la normativa vigent, requereix per a l’exercici de les seves funcions i per a l’adequació a les seves necessitats la creació de fitxers de dades de caràcter personal.

L’Oficina de Coordinació de la Xarxa RESCAT té assignades, entre d’altres, les funcions de seguiment de les tecnologies de la xarxa i de les aplicacions; relacions tècniques amb els usuaris i les agències integrades a la xarxa; planificació i desenvolupament de la xarxa; gestió dels recursos tecnològics, i seguiment de les prestacions i del compliment dels nivells de serveis.

En compliment del que estableixen l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i els articles 52 i següents del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, que la desplega, la creació, modificació o supressió de fitxers que contenen dades de caràcter personal s'ha de fer mitjançant disposició de caràcter general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, estableix que els consellers o conselleres de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, estan habilitats per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

En conseqüència, atès l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, de conformitat amb la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR