ORDRE EMO/311/2014, de 10 d'octubre, que modifica l'Ordre EMO/186/2014, de 16 de juny, per la qual es regula el procediment d'autorització per a la impartició de les accions formatives conduents a l'obtenció de certificats de professionalitat no finançades amb fons públics, a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

L’article 12.2 del Reial decret 189/2013, de 15 de març, que modifica el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, estableix que les empreses i els centres de formació d'iniciativa privada també poden desenvolupar accions formatives conduents a l'obtenció de certificats de professionalitat, si bé la formació s'ha d'adequar a la normativa reguladora dels certificats de professionalitat i aquestes empreses i centres de formació han d'estar acreditats per l'administració laboral competent.

L’Ordre EMO/186/2014, de 16 de juny, per la qual es regula el procediment d'autorització per a la impartició de les accions formatives conduents a l'obtenció de certificats de professionalitat no finançades amb fons públics, a Catalunya (DOGC núm. 6647,de 19.06.2014), regula a l’article 2 que poden sol·licitar l'autorització per a la impartició d'accions formatives conduents a l'obtenció d'un certificat de professionalitat o d'una acreditació parcial acumulable les empreses i centres de formació d'iniciativa privada, inscrites en el Registre de centres i entitats de formació del Servei d'Ocupació de Catalunya i acreditades per impartir el certificat de professionalitat corresponent.

En el segon paràgraf d’aquest article, es defineix els centres d'iniciativa privada com aquells centres en què la titularitat correspon a una persona física o una persona jurídica de caràcter privat i es determina que els centres o les empreses la titularitat dels quals correspongui a una administració pública no poden impartir les accions formatives regulades en aquesta Ordre.

Posteriorment, el Servei Públic d'Ocupació Estatal publica la Resolució de 26 de maig de 2014, per la qual regula l'acreditació i inscripció de centres i entitats de formació que imparteixen, en la modalitat de teleformació, formació professional per a l'ocupació en el seu àmbit de gestió, on es fa una interpretació de l’article 12.2 del Reial decret 189/2013, de 15 de mar, més àmplia a la que s’havia fet a la normativa que ara es modifica, considerant les accions formatives conduents a l'obtenció de certificats de professionalitat realitzades mitjançant iniciativa privada com a aquelles que desenvolupin directament centres públics o privats i no estiguin finançades per fons públics provinents dels Serveis Públics d'Ocupació.

Així, doncs, la iniciativa privada s’entén en relació al tipus de finançament de l’acció i no a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR