ORDRE ENS/220/2013, de 10 de setembre, de creació dels preus públics per al servei d'assessorament i de reconeixement acadèmic en els ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny i en els ensenyaments esportius de règim especial duts a terme en els centres dependents del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

Els articles 66.4 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, i 69.1e) de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, preveuen la validació de les competències adquirides a través de la formació no reglada o l’experiència laboral.

D’altra banda, el capítol VIII del Decret 284/2011, d’1 de març, d’ordenació general de la formació professional inicial, estableix la possibilitat d’establir mesures flexibilitzadores dels ensenyaments, amb l’objecte de millorar la formació al llarg de la vida, possibilitar l’adaptació a les situacions personals i professionals de l’alumnat i millorar l’oferta i la qualitat de l’educació.

En desplegament d’això, es va publicar la Resolució ENS/1891/2012, de 23 d’agost, d’organització de diverses mesures flexibilitzadores i actuacions en la formació professional inicial i, posteriorment, mitjançant l’Ordre ENS/270/2012, de 31 d'agost, es van crear els preus públics per diversos serveis relacionats amb els ensenyaments de formació professional inicial que es presten en els centres educatius dependents del Departament d'Ensenyament.

En el moment actual, analitzats els costos que té per a l’Administració la prestació, en els ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny i en els esportius, del servei d’assessorament per tal de facilitar la consecució d’itineraris de qualificació de forma personalitzada i individualitzada, així com del servei de reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits, i atès que les mesures flexibilitzadores previstes al Decret 284/2011, d’1 de març, són també aplicables a aquests ensenyaments, és convenient establir la corresponent aportació econòmica a càrrec de les persones que fan ús d’aquells serveis.

Per això, d’acord amb el que estableix el capítol III del títol I del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, a proposta de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, i amb els informes favorables de la Intervenció Delegada i de l’Assessoria Jurídica del Departament d’Economia i Coneixement,

Ordeno:

Article 1

Creació

1.1 Es crea el preu públic per al servei d’assessorament en els ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny i en els ensenyaments esportius de règim especial, duts a terme en els centres educatius dependents...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR