ORDRE de 10 d'octubre de 2001, de modificació de l'Ordre de 14 de gener de 2000, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir les subvencions relatives a les accions de formació ocupacional i afins de caràcter ocupacional que promou la Direcció General d'Ocupació.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 10 d’octubre de 2001, de modificació de l’Ordre de 14 de gener de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores que han de regir les subvencions relatives a les accions de formació ocupacional i afins de caràcter ocupacional que promou la Direcció General d’Ocupació.

L’Ordre de 14 de gener de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores que han de regir les subvencions relatives a les accions de formació ocupacional i afins de caràcter ocupacional que promou la Direcció General d’Ocupació del Departament de Treball (DOGC núm. 3067, de 31.1.2000) té com a finalitat regular les subvencions destinades a impulsar el desplegament de les accions que promou la Direcció General d’Ocupació del Departament de Treball adreçades a aconseguir la màxima integració i promoció laboral dels treballadors i la competitivitat de les empreses basada en el desenvolupament de les capacitats dels seus recursos humans.

Amb posterioritat a la publicació de l’Ordre de 14 de gener de 2000, ja es va posar de manifest la necessitat de modificar algun punt susceptible de millora, així com d’adequar la dita Ordre a la darrera modificació del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994. D’acord amb això, en data 2 de novembre de 2000 es va publicar en el DOGC l’Ordre de 9 d’octubre de 2000, de modificació de l’Ordre de 14 de gener de 2000.

Atès que la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives, va introduir noves modificacions en el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i que, d’altra banda, l’aplicació de l’Ordre de 14 de gener de 2000 ha posat de manifest la necessitat de modificar alguns altres aspectes d’aquesta Ordre, sobretot pel que fa a la variació d’algun dels criteris d’atorgament de les subvencions;

Atès que s’ha donat audiència als agents socials representats en el Consell de Treball, amb els informes previs de l’Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball, a proposta de la Direcció General d’Ocupació i en ús de les facultats que em són conferides d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Se suprimeix l’apartat a) de l’article 5.

Article 2

Se suprimeixen els apartats a) i b) de l’article 8.1.

Article 3

Es modifica l’apartat c) de l’article 8.1, que queda redactat de la manera següent:

"En el cas d’empreses públiques o privades amb 50 treballadors o més, declaració del compliment de l’obligació que estableix l’article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’integració social dels minusvàlids, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors/res amb disminució sobre el total de treballadors/res a l’entitat o declaració conforme s’apliquen les mesures alternatives d’acord amb el Reial decret 27/2000, de 14 de gener (BOE núm. 22 de 26.1.2000) o el Decret 246/2000, de 24 de juliol, sobre l’aplicació de les mesures alternatives de caràcter excepcional al compliment de la quota de reserva del 2% a favor de treballadors disminuïts en empreses de 50 o més treballadors (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).".

Article 4

Se suprimeix l’apartat ll) de l’article 9.

Article 5

Es modifica l’apartat j) de l’article 9, que queda redactat de la manera següent:

"La programació d’especialitats que tenen associat un certificat de professionalitat.".

Article 6

Es modifica l’apartat l) de l’article 9, que queda redactat de la manera següent:

"L’adequació dels mitjans materials i humans del centre a les accions a desenvolupar i l’experiència i la capacitat del centre en matèria de formació.".

Article 7

S’afegeix una nova lletra g) a l’article 12, amb el text següent:

"g) Complir les obligacions tributàries davant de la Generalitat. La Tresoreria ha de comprovar, amb caràcter previ al pagament de les subvencions o les bestretes, que s’hagin complert, i, en cas contrari, s’ha d’iniciar el procediment de compensació de crèdits a percebre pel beneficiari fins a satisfer els deutes pendents, tant si són de naturalesa tributària com si no ho són. En el supòsit que les subvencions es financiïn a càrrec dels pressupostos de l’Estat i els sigui d’aplicació la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR