ORDRE BEF/306/2006, de 16 de juny, de convocatòria per a l'any 2006 de subvencions adreçades a ens locals de Catalunya per al desenvolupament de programes i accions d'acollida i d'integració de persones estrangeres immigrades.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/306/2006, de 16 de juny, de convocatòria per a l'any 2006 de subvencions adreçades a ens locals de Catalunya per al desenvolupament de programes i accions d'acollida i d'integració de persones estrangeres immigrades.

El canvi demogràfic dels darrers anys i, en particular, el fort i ràpid augment del nombre de persones estrangeres immigrades al territori català, ha fet que molts ens locals de Catalunya promoguin activitats i prestin serveis públics necessaris per a la integració dels nouvinguts, activitats i serveis que es duen a terme directament per l'Administració local, o bé en col·laboració amb entitats privades.

No obstant, aquesta resposta necessària significa, sense dubte, un augment de la despesa pública dels ens locals. És per això que la Generalitat de Catalunya i l'Estat han de col·laborar amb ells. Per una banda, perquè la Generalitat "ha de facilitar la cooperació econòmica als ens locals" (article 184 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya), i per l'altra banda, perquè l'Estat té competència exclusiva en matèria d'estrangeria (article 149.1.2 de la Constitució).

El Protocol de pròrroga per a 2006 del conveni de col·laboració entre el Ministeri de Treball i Afers Socials i el Departament de Benestar i Família per al desenvolupament d'actuacions d'acollida i d'integració de persones immigrades, així com de reforç educatiu, assigna 40.942.170 euros a la Generalitat de Catalunya, dels quals 19.455.150 són per a accions d'acollida i 21.487.020 euros per a reforç educatiu.

Atès que continua provada la importància de mantenir actuacions que, com aquesta, s'emmarquen dins les polítiques de cooperació i coordinació interadministrativa per desenvolupar programes d'acollida i integració que permetin adaptar les polítiques i els serveis públics a les demandes d'una societat més diversa, el Govern de la Generalitat considera necessari mantenir la línia d'ajuts per a les administracions locals on s'esdevenen els processos d'integració.

A través de la convocatòria que la present Ordre aprova i regula, es fixa el sistema concurrencial i objectiu de repartiment als ens locals de Catalunya del 40% de l'aportació estatal al Fons de Recolzament a l'Acollida i la Integració d'Immigrants, així com el seu Reforç Educatiu, assignat a la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006.

Vista la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006; el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; els preceptes bàsics de la Llei de l'Estat 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Pla de ciutadania i immigració 2005-2008, aprovat pel Govern de la Generalitat en data 28 de juny de 2005;

En ús de les atribucions que la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atorga a la persona titular d'aquest Departament,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria, i s'aproven les bases que figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre, per a l'atorgament de subvencions per tal que els ens locals desenvolupin programes i accions d'acollida i d'integració de persones estrangeres immigrades, durant l'any 2006, al territori de Catalunya.

Article 2

Quantia i aplicació pressupostària

Per atendre les sol·licituds de subvencions, s'autoritzen despeses amb càrrec a la partida BE07 D/460000100/314B dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006. El crèdit inicial disponible és de 450.000 euros.

El crèdit inicial es pot ampliar amb subjecció a la normativa vigent. La modificació del crèdit inicial ha de seguir les normes de publicitat que preveu el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

Article 3

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds de subvencions és d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre.

Article 4

Tramitació administrativa, resolució i notificació

4.1 La tramitació administrativa dels expedients de les sol·licituds correspon a la Secretaria per a la Immigració, sense perjudici de les funcions de la Junta d'Avaluació (base 8), i la resolució, a la persona titular de la Secretaria per a la Immigració. La resolució que posa fi al procediment d'adjudicació ha de ser única per a tots els sol·licitants, sense perjudici de la notificació individual de la mateixa, mitjançant l'extranet de les administracions catalanes (eaCat, adreça http://www.eacat.net).

4.2 La resolució s'ha d'adoptar i notificar en el termini màxim de sis mesos a partir de l'endemà de la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat una resolució expressa, s'ha d'entendre desestimada la sol·licitud.

4.3 La resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot impugnar en alçada en el termini d'un mes, davant la persona titular de la Secretaria per a la Immigració o davant la persona titular del Departament de Benestar i Família, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i sense perjudici de poder interposar qualsevol altre recurs que es consideri pertinent.

Disposició addicional

Al final de l'exercici s'ha de donar publicitat a les subvencions atorgades mitjançant l'exposició d'aquestes en els taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i dels Serveis Territorials, d'acord amb el que preveu la regla sisena de l'article 94 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya. Quan es tracti de subvencions per un import superior a 3.000 euros, s'hauran de publicar al DOGC, tot indicant l'entitat beneficiària, la quantitat atorgada, les finalitats de cada subvenció i el crèdit pressupostari al qual s'han imputat.

Disposicions finals

.1 Es faculta la persona titular de la Secretaria per a la Immigració per adoptar les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

.2 Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 16 de juny de 2006

Carme Figueras i Siñol

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte

S'obre una línia de subvencions per al foment del desenvolupament durant l'any 2006 de programes locals d'acollida, de promoció de la igualtat d'oportunitats i de l'acomodació en els termes del Pla de ciutadania i immigració 2005-2008, aprovat pel Govern de la Generalitat el 28 de juny de 2005 (http://www.gencat.net/benestar/immi/pdf/pla.pdf), per part dels ens locals referits a la base 3.

.2 Dades oficials

Les dades de població a què fan referència aquestes bases són les darreres dades que hagin estat publicades oficialment per l'Institut Nacional d'Estadística en el moment de publicació d'aquesta convocatòria.

.3 Ens locals beneficiaris

Poden ser beneficiaris de les subvencions els següents ens locals de Catalunya:

3.1 Ajuntaments de municipis amb més de 20.000 habitants.

3.2 Ajuntaments de municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants i que tinguin, o bé un percentatge de població estrangera empadronada superior a la mitjana oficial de Catalunya, o bé un mínim de 1.000 persones estrangeres empadronades.

3.3 Ajuntaments de municipis de menys de 5.000 habitants que tinguin un percentatge de població estrangera empadronada superior a la mitjana oficial de Catalunya i més de 1.000 persones estrangeres empadronades.

3.4 Consells comarcals.

3.5 Organitzacions supramunicipals amb personalitat jurídica (mancomunitats i altres organitzacions associatives) que desenvolupin programes objecte d'aquesta convocatòria.

.4 Programes i accions subvencionables

Pot ser objecte de subvenció l'aplicació dels plans locals d'acollida, d'immigració i de ciutadania i, en concret, els programes i accions que consten a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

.5 Gestió dels programes i accions subvencionables

5.1 Els ens locals podran concertar, sota la seva única responsabilitat, la gestió dels programes amb entitats i associacions.

5.2 Els consells comarcals i les organitzacions supramunicipals podran sol·licitar la gestió de programes per als municipis, especialment per als que tinguin menys de 20.000 habitants i que així els ho hagin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR