ORDRE AAR/169/2007, de 23 de maig, per la qual es regula per a l'any 2007 la comunicació prèvia a l'inici de les inversions acollides al règim dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/169/2007, de 23 de maig, per la qual es regula per a l'any 2007 la comunicació prèvia a l'inici de les inversions acollides al règim dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris.

El Reglament CE 1698/2005, del Consell, de 20 de setembre, regula l'ajut al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) (DOUE núm. 277, de 21.10.2005), i estableix que cada estat membre presentarà un pla estratègic nacional que indiqui les prioritats de la intervenció de l'Estat, tenint en compte les directrius estratègiques comunitàries, els seus objectius específics, la contribució del FEADER i els altres recursos financers.

El Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR), en el marc del Pla estratègic nacional de desenvolupament rural 2007-2013, estableix una sèrie d'objectius per aconseguir la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris en el context d'una millora del rendiment global de les empreses agroalimentàries ubicades a Catalunya, objectius que se centren bàsicament en prioritzar la transferència, modernització, innovació i qualitat de la cadena alimentària.

Un cop les institucions competents de la Unió Europea aprovin el PDR, es procedirà a la seva execució, la qual implica que el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural publiqui la normativa reguladora per a la tramitació dels ajuts corresponents.

D'acord amb el projecte de PDR, es consideren possibles beneficiàries dels ajuts les persones físiques o jurídiques que hagin de suportar la càrrega financera de les inversions o despeses que es considerin subvencionables i que realitzin l'activitat per a la qual s'atorga l'ajut, però condicionat a què siguin microempreses; petites i mitjanes empreses definides en la Recomanació de la Comissió de 6 de maig de 2003, sobre la definició de microempreses, petites i mitjanes empreses (2003/361/CE) (DOUE núm. 124, de 20.5.2003); o bé empreses que tinguin menys de set-cents cinquanta treballadors o un volum de negoci inferior a 200 milions d'euros.

L'article 71 del Reglament CE 1698/2005, assenyala, al seu apartat 1, que les despeses subvencionables cofinançades amb fons del FEADER no hauran de concloure abans de la data d'inici de la subvencionabilitat, és a dir, abans de la publicació de la convocatòria, la qual cosa implica que pugui ser considerada com a despesa subvencionable la que es produeixi abans de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR