ORDRE AAR/472/2009, de 2 de novembre, per la qual es regula per a l'any 2009 la comunicació prèvia a l'inici de les inversions acollides al règim dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/472/2009, de 2 de novembre, per la qual es regula per a l'any 2009 la comunicació prèvia a l'inici de les inversions acollides al règim dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris.

El Reglament CE 1698/2005, del Consell, de 20 de setembre, regula l'ajut al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) (DOUE núm. 277, de 21.10.2005).

El Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) pel període 2007-2013, aprovat per Decisió de la Comissió de 15 de febrer de 2008, estableix una sèrie d'objectius per aconseguir la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris en el context d'una millora del rendiment global de les empreses agroalimentàries ubicades a Catalunya, objectius que se centren bàsicament en prioritzar la transformació, modernització, innovació i qualitat de la cadena alimentària. En el mateix sentit es convoquen els ajuts a càrrec del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de préstecs en règim d'ajuts de minimis.

L'article 71 del Reglament CE 1698/2005, assenyala, al seu apartat 1, que les despeses subvencionables cofinançades amb fons del FEADER no hauran de concloure abans de la data d'inici de la subvencionabilitat, és a dir, abans de la publicació de la convocatòria, la qual cosa no impedeix que pugui ser considerada com a despesa subvencionable la que es produeixi abans de l'inici de la subvencionabilitat que s'estableix amb la publicació de la convocatòria de l'ajut.

En uns moments en què és especialment necessari que es duguin a terme inversions es considera oportú publicar aquesta Ordre que té per finalitat evitar qualsevol perjudici als possibles beneficiaris en la presa de les seves decisions d'inversió. No obstant això, el seu únic objectiu és fixar la data en què s'inicien els projectes per tal que les seves inversions i despeses puguin ser subvencionades, sempre que compleixin els requisits que s'estableixen a les bases reguladores corresponents.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides per la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta Ordre és establir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR