DECRET 72/2000, de 8 de febrer, de modificació del Decret 260/1998, de 6 d'octubre, pel qual es determinen els documents que han d'acompanyar el transport dels productes vitivinícoles i s'estableix la normativa aplicable al transport, als registres i a les declaracions de determinades pràctiques en el sector.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

72/2000, de 8 de febrer, de modificació del Decret 260/1998, de 6 d’octubre, pel qual es determinen els documents que han d’acompanyar el transport dels productes vitivinícoles i s’estableix la normativa aplicable al transport, als registres i a les declaracions de determinades pràctiques en el sector.

La Comissió de les Comunitats Europees va aprovar el Reglament CEE 2238/93, de 26 de juliol, per tal de dotar a les autoritats competents dels instruments legals bàsics necessaris per garantir la correcció de les pràctiques enològiques i les característiques específiques dels productes vitivinícoles elaborats o comercialitzats destinats tant al mercat únic com a l’exportació.

D’acord amb l’esmentat Reglament, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, mitjançant el Decret 260/1998, de 6 d’octubre, va establir, entre altres aspectes, els documents que han d’acompanyar el transport dels productes vitivinícoles, sense fer distinció entre aquells que estan emparats per una denominació d’origen o VQPRD i els que no ho estan.

Escoltats els consells reguladors de les denominacions d’origen i ateses les funcions atribuïdes a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) en matèria de denominacions d’origen i VQPRD, es considera convenient modificar l’esmentat Decret per tal d’establir el procediment de validació dels documents d’acompanyament dels productes vitivinícoles emparats per una denominació d’origen o VQPRD.

D’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l’article 2 del Decret 260/1998, de 6 d’octubre, en el sentit d’afegir un nou apartat amb la redacció següent:

"2.6. En el cas de vins emparats per una denominació d’origen o VQPRD, la validació de la certificació d’origen que ha complimentar l’expedidor, d’acord amb les instruccions que figuren a l’annex II del Reglament CEE 2238/93, serà certificada prèviament pel consell regulador de la denominació d’origen corresponent en la casella núm. 23, quan el document administratiu d’acompanyament sigui objecte d’impostos especials, o bé, en la casella núm. 11, quan es tracti del document destinat a acompanyar el transport de productes vitivinícoles que figuren com a annex III del Reglament CEE abans esmentat."

Article 2

Es modifica l’article 3.1 del Decret 260/1998,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR