ACORD GOV/126/2016, de 27 de setembre, en relació amb el Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior per al període 2017-2022.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyAcord

D'acord amb l'article 132 de l'Estatut d'autonomia, correspon a la Generalitat, com a competència exclusiva, la protecció civil, que inclou, en tot cas, la regulació, la planificació i l'execució de mesures relatives a les emergències i a la seguretat civil, i també la direcció i la coordinació dels serveis de protecció civil, que inclouen els serveis de prevenció i extinció d'incendis.

La Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya, segons el que estableix l'article 1, va ordenar, amb caràcter general, les accions i els serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments a Catalunya, i també va establir la fixació de l'estructura i el règim estatutari del cos de Bombers de la Generalitat i la regulació del finançament d'aquests serveis.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior, i més concretament el cos de Bombers de la Generalitat, per a la prestació adequada dels serveis essencials que tenen encomanats, requereixen reposar i incrementar de forma quantitativa i qualitativa els recursos humans (mitjançant oferta pública i sistema de comandament) i els recursos materials (mitjançant renovacions i inversions) de què disposen en l'actualitat i que, després dels estudis realitzats, s'han determinat insuficients. En aquests estudis s'ha analitzat tant la situació actual dels mitjans de què disposa la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments com les necessitats a curt i a mitjà termini i les propostes d'actuació.

Del resultat d'aquesta anàlisi, s'han proposat un conjunt de mesures i propostes d'actuació que integren el Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior per al període 2017-2022.

El Pla estratègic ha analitzat, desenvolupat i proposat les accions i valoracions econòmiques per aconseguir l'objectiu de posar al dia el cos de Bombers i poder continuar prestant un servei de qualitat al país.

El Pla estratègic, en identificar les necessitats actuals de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, s'estructura en cinc plans diferenciats:

Pla de desplegament de recursos humans, per identificar les necessitats actuals i futures en l'àmbit de personal.

Pla de renovació i adquisició de vehicles, per analitzar tant l'estat actual com les necessitats en el parc mòbil.

Pla de renovació i manteniment de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR