ACORD GOV/129/2016, de 4 d'octubre, pel qual es delimita l'entorn de protecció de l'església de Sant Ramon, al Pla de Santa Maria.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyAcord

Per Decret de 13 d'abril de 1951 (BOE núm. 179, de 28.6.1951) es va declarar monument historicoartístic l'església de Sant Ramon, al Pla de Santa Maria.

Per Resolució CLT/952/2016, de 24 de març (DOGC núm. 7101, de 18.4.2016), es va incoar expedient de delimitació de l'entorn de protecció de l'església de Sant Ramon, al Pla de Santa Maria.

S'han complert tots els tràmits preceptius en la instrucció d'aquest expedient d'acord amb el que estableixen els articles 8 i següents de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català.

A l'expedient consten els informes favorables del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català i de l'Institut d'Estudis Catalans.

Durant la tramitació de l'expedient no s'han presentat al·legacions.

Per tot això, a proposta del conseller de Cultura, el Govern

Acorda:

—1 Delimitar l'entorn de protecció de l'església de Sant Ramon, al Pla de Santa Maria (Alt Camp), la justificació del qual s'inclou a l'annex i que és representat al plànol que es publica juntament amb aquest Acord.

—2 Incloure com a objecte de protecció el subsòl del monument.

—3 Publicar íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Boletín Oficial del Estado aquest Acord, de conformitat amb el que preveu l'article 12 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre del patrimoni cultural català, i notificar-lo a les persones interessades i a l'ajuntament del municipi on radica el bé.

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el Govern de la Generalitat de Catalunya en el termini d'un mes, o bé recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar, en tots dos casos, de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o de la notificació corresponent.

Barcelona, 4 d'octubre de 2016

Joan Vidal de Ciurana

Secretari del Govern

Annex

Justificació de l'entorn de protecció.

La definició d'un entorn de protecció al voltant de l'església de Sant Ramon, al Pla de Santa Maria, es presenta com el millor instrument per garantir la pervivència dels seus múltiples valors culturals en les millors condicions possibles.

Aquesta figura legal considera i incorpora, des de la seva pròpia definició, les interaccions del monument amb cadascun dels elements urbans i naturals del seu entorn, així com la relació entre aquests. És, doncs, una eina de protecció global, valorativa de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR