ACORD GOV/130/2018, de 6 de novembre, pel qual s'estableix el nombre de llocs de treball reservats a personal eventual i es regulen determinats aspectes del seu règim.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament de Polítiques Digitals i Administració Pública
Rango de LeyAcord

Correspon al Govern de la Generalitat de Catalunya establir el nombre de llocs de treball de personal eventual per a l'exercici, amb caràcter no permanent, de funcions expressament qualificades de confiança o d'assessorament no reservat a personal funcionari, de conformitat amb l'article 123.2 del Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, aprovat pel Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre.

Aquesta competència comporta la necessitat d'establir criteris per determinar els llocs de treball de caràcter eventual de què pot disposar cada departament, adequar-ne el nombre a les successives composicions del Govern, i adequar les seves retribucions a la capacitat tècnica i a l'experiència de les persones que ocupin aquests llocs, així com donar-ne publicitat.

Mitjançant l'Acord GOV/8/2011, de 18 de gener, es va establir el nombre de llocs de treball reservat a personal eventual i es van regular determinats aspectes del seu règim. Aquest Acord ha estat objecte de modificació en diverses ocasions.

Així, l'Acord GOV/21/2011, de 8 de febrer, va modificar l'Acord esmentat establint certes regles per al còmput del nombre d'aquest personal, i, alhora, va abordar la regulació del règim aplicable al personal assessor dels grups parlamentaris.

D'altra banda, l'Acord GOV/106/2015, de 7 de juliol, va disposar una nova distribució del personal eventual entre els departaments per tal d'adaptar-ne el nombre a la nova composició del Govern.

Finalment, mitjançant l'Acord GOV/21/2016, de 23 de febrer, es va modificar novament el nombre de personal eventual com a conseqüència de l'increment del nombre de departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i els seus àmbits d'actuació específics.

Per raons de seguretat jurídica i per tal de garantir la màxima transparència, es considera adequat refondre en un únic text els acords del Govern esmentats i, alhora, modificar el nombre màxim de personal eventual de les delegacions territorials del Govern com a conseqüència de la recent creació de la Delegació Territorial del Govern al Penedès, mitjançant el Decret 28/2018, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

D'acord amb el que disposen els articles 12 i 123 del Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública i el Decret 2/2005, d'11 de gener, sobre el règim jurídic del personal eventual...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR