ACORD GOV/142/2016, de 2 de novembre, pel qual s'aprova l'oferta parcial d'ocupació pública de les categories d'inspector/a i sotsinspector/a del cos de Bombers i de les categories d'inspector/a, intendent/a i comissari/ària del cos de Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2016.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyAcord

El Decret 252/2015, de 15 de desembre, estableix els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015, mentre no entrin en vigor els de 2016.

Atès que el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2016 no va ser aprovat pel Parlament de Catalunya, l'oferta d'ocupació pública per a l'any 2016 ha de ser aprovada a l'empara de la legislació bàsica estatal.

La Llei 48/2015, de 29 d'octubre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2016, regula a l'article 20 l'oferta d'ocupació pública, i a l'apartat setè atribueix el caràcter de legislació bàsica, entre d'altres, als apartats u i sis d'aquest mateix article.

L'article 20.u.2 de la Llei 48/2015, de 29 d'octubre, permet una taxa de reposició d'efectius per a determinats sectors de fins a un màxim del cent per cent entre els quals inclou les policies autonòmiques (article 20.u.2.c) i el personal dels serveis de prevenció i extinció d'incendis (article 20.u.2.h).

L'apartat sis de l'article 20 de la Llei 48/2015, de 29 d'octubre, afegeix que la taxa de reposició d'efectius corresponent a un o diversos sectors dels definits a l'article 20.u.2 es pot acumular en un altre o altres sectors previstos en aquest precepte o en aquells cossos, escales o categories professionals d'algun o alguns dels sectors esmentats, la cobertura dels quals es consideri prioritària o que afectin el funcionament dels serveis públics essencials.

L'article 5 de la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, aprovat pel Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, atribueix al Govern de la Generalitat la competència per aprovar l'oferta d'ocupació pública, i l'article 25 del mateix Text determina que el Govern pot autoritzar l'aprovació successiva d'ofertes parcials d'ocupació pública dins el mateix exercici pressupostari, per tal de garantir el funcionament adequat dels serveis.

En el moment actual en què Catalunya es troba en un nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista, es fa patent la necessitat inajornable i urgent de reforçar la seguretat pública davant la situació d'amenaça terrorista que pot afectar la ciutadania i el territori de Catalunya, especialment en l'àmbit del comandament i la coordinació dels efectius del cos de Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Programa operatiu específic antiterrorista (POEA) aprovat el 8 de maig de 2015, així...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR