ACORD GOV/164/2015, de 20 d'octubre, de pròrroga de la moratòria establerta per l'Acord GOV/158/2013, de 12 de novembre, en l'admissió a tràmit de les sol·licituds que tinguin per objecte la nova ubicació d'infraestructures de gestió de residus relatives a dipòsits controlats de classe II en el marc del Pla territorial sectorial d'infraestructures de gestió de residus municipals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyAcord

El Decret 16/2010, de 16 de febrer, va aprovar el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals amb l’objectiu de determinar i, si escau, localitzar les instal·lacions de gestió de residus municipals que havien de donar servei als diferents àmbits territorials de Catalunya per tal de garantir el compliment dels objectius de reciclatge i valorització del Programa de gestió de residus municipals de Catalunya, tot determinant les dades tècniques i de capacitat de cadascuna de les instal·lacions previstes a fi i efecte d’ajustar-se a les necessitats de la població i de les activitats de l’àmbit territorial en qüestió, d’acord amb el que estableix l’article 18 de la Llei 23/1983, de 21 de novembre, de política territorial.

Per l’Acord GOV/105/2012, de 23 d’octubre, es va formular la modificació del Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals i es va establir que, des de l’endemà de la publicació de l’Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el 25 d’octubre de 2012, fins a l’aprovació de la modificació del Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals, l’Agència de Residus de Catalunya no admetria a tràmit les sol·licituds que tinguessin per objecte la nova construcció o l’ampliació d’infraestructures de gestió de residus relatives a dipòsits controlats de classe II, tot delimitant el termini d’aquesta moratòria en un màxim d’un any a comptar de l’endemà d’aquesta publicació.

El Govern va aprovar mitjançant l’Acord GOV/158/2013, de 12 de novembre, establir una nova moratòria des del 26 d’octubre de 2013 fins a l’aprovació del Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals, i va acordar que el termini màxim d’aquesta moratòria no podia superar els dos anys a comptar des del 26 d’octubre de 2013.

Tenint en compte aquest termini, la moratòria fixada per aquest Acord finalitza en data 26 d’octubre de 2015.

Actualment, es troba en tràmit l’aprovació d’un nou Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya, l’inici de la tramitació del qual va ser aprovat en data 1 d’octubre de 2013 pel Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya.

La demora en la seva tramitació per causes alienes a l’Agència de Residus de Catalunya suposa que en la data de finalització de la moratòria encara no estarà aprovat el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR