ACORD GOV/180/2019, de 3 de desembre, pel qual s'aproven la modificació i el text íntegre dels Estatuts del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyAcord

Per l'Acord GOV/173/2013, de 10 de desembre, es van aprovar els Estatuts i la denominació del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), amb l'objectiu fonamental de compartir o mancomunar serveis acadèmics, científics i bibliotecaris; de transferir coneixement, i de gestionar les entitats consorciades per potenciar les sinergies i millorar-ne l'eficàcia i l'eficiència.

El CSUC està integrat per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament competent en matèria d'universitats i recerca, i la majoria d'universitats de Catalunya, i esdevé un consorci universitari que desenvolupa funcions pròpies del sistema universitari de Catalunya de manera mancomunada i compartida amb les universitats de Catalunya.

La modificació dels Estatuts fou aprovada el 16 de maig de 2018 pel Consell de Govern del CSUC. Amb aquesta modificació que, bàsicament, té per finalitat l'adaptació legal de l'articulat dels Estatuts del CSUC a la nova normativa reguladora del règim jurídic dels consorcis, el Consorci s'adscriu a l'Administració de la Generalitat de Catalunya i es regeix pel règim pressupostari, de comptabilitat i de control que li és aplicable, i pels altres aspectes que preveuen la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic que li siguin aplicables.

Vist l'Acord del Govern de 10 de juliol de 2012, pel qual s'aproven criteris per a la creació, la modificació i la supressió d'entitats participades per la Generalitat, per a la presa de participació i la desvinculació d'entitats existents i per a la tramitació de determinades propostes d'acord del Govern relatives a fundacions;

Vist el que disposen l'article 115 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i l'article 26.o) de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

Per tot això, a proposta de la consellera d'Empresa i Coneixement, el Govern

Acorda:

−1 Aprovar la modificació dels Estatuts del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i el seu text íntegre, que figura a l'annex d'aquest Acord.

−2 Els Estatuts que consten a l'annex d'aquest Acord substitueixen el text dels Estatuts del CSUC aprovats per l'Acord GOV/173/2013, de 10 de desembre.

−3 Disposar la publicació d'aquest Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 3 de desembre de 2019

Víctor Cullell i Comellas

Secretari del Govern

Annex

Estatuts del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Naturalesa

1.1 El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) és una entitat de dret públic de caràcter associatiu i voluntari, i de duració indefinida, amb capacitat per crear i gestionar serveis i desenvolupar activitats, en els termes que estableixi la normativa aplicable a les entitats consorciades i en el marc d'aquests Estatuts.

1.2 El CSUC resta adscrit a l'Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el departament competent en matèria d'universitats.

Article 2

Personalitat jurídica

El CSUC té personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per desenvolupar actes d'administració i de disposició de béns, celebració de contractes i, en general, tots els actes necessaris per assolir, d'acord amb la legislació vigent aplicable en cada supòsit, l'objectiu i les finalitats que estableixen aquests Estatuts.

Article 3

Domicili i delegacions

3.1 El CSUC té el seu domicili a la ciutat de Barcelona, Edifici Nexus, carrer del Gran Capità, 2-4, o al lloc que s'estableixi, dins el territori de Catalunya, per acord del Consell de Govern.

3.2 El Consell de Govern pot acordar l'establiment de seus del Consorci a Catalunya i fora de Catalunya, i també delegacions i oficines en altres països per contribuir a la seva projecció internacional.

Article 4

Composició

4.1 El CSUC està integrat pels membres següents:

  1. L'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament competent en matèria d'universitats.

  2. La Universitat de Barcelona (UB).

  3. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

  4. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

  5. La Universitat Pompeu Fabra (UPF).

  6. La Universitat de Lleida (UdL).

  7. La Universitat de Girona (UdG).

  8. La Universitat Rovira i Virgili (URV).

  9. La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

4.2 Es poden integrar al Consorci altres entitats del sector públic que tinguin finalitats concurrents amb les del Consorci i, en particular, en els àmbits de l'educació superior, la recerca i la transferència de coneixement, i que puguin contribuir al millor compliment del seu objectiu.

4.3 La incorporació de nous membres requerirà la seva participació en el finançament del Consorci, i en l'acord d'admissió caldrà determinar aquest aspecte, així com la representació que hagin de tenir en els òrgans de govern del Consorci i la revisió de la ponderació dels vots, sempre mantenint el control per part de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

Entitats agregades i entitats participatives

5.1 El CSUC es pot relacionar amb altres entitats públiques o privades sense ànim de lucre, les quals interactuen amb els òrgans del CSUC de conformitat amb el que preveuen aquests Estatuts i el reglament de funcionament intern.

5.2 Es consideren entitats agregades la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Ramon Llull (URL), en el marc del conveni que subscriguin amb el CSUC. Aquest conveni ha de preveure, entre altres aspectes, la seva col·laboració amb el CSUC de manera equivalent a la dels membres consorciats; el dret d'assistència a les sessions del Consell de Govern i de la Comissió Executiva, amb veu però sense vot, com també la seva participació en les diferents àrees d'activitat del Consorci.

També podran esdevenir entitats agregades aquelles altres universitats del sistema universitari de Catalunya que ho sol·licitin i que subscriguin un conveni amb el CSUC a aquest efecte.

5.3 Es consideren entitats participatives les entitats públiques o privades sense ànim de lucre que no compleixin els requisits anteriors i es vinculin amb el CSUC mitjançant la signatura de convenis. A l'efecte de la seva participació en les diferents àrees d'activitat del Consorci, aquestes entitats poden designar, si escau, representants en els òrgans de caràcter sectorial que preveu l'article 18 d'aquests Estatuts.

Article 6

Objectiu i finalitats

6.1 L'objectiu fonamental del CSUC és la compartició o mancomunació de serveis acadèmics, científics, bibliotecaris, de transferència de coneixement i de gestió de les entitats consorciades que aquestes li encomanin, així com també de serveis informàtics i tecnològics, en especial aquells que tinguin per finalitat garantir la compatibilitat, la comunicabilitat i la seguretat de xarxes i sistemes. Aquest objectiu persegueix millorar l'eficàcia i l'eficiència del sistema universitari i de recerca per mitjà de la potenciació de les sinergies i les economies d'escala.

6.2 A aquest efecte, el CSUC té la voluntat d'assolir, d'acord amb els continguts de l'apartat 6.1, les finalitats següents:

  1. La gestió coordinada de serveis comuns.

  2. La gestió compartida d'infraestructures basades en les tecnologies de la informació i la comunicació.

  3. La prestació i la contractació conjunta de recursos i serveis.

  4. La realització d'activitats de projecció internacional de les entitats consorciades i d'interacció d'aquestes entitats amb el seu entorn social, econòmic i cultural.

  5. La proposta, la planificació, l'impuls, la coordinació i la gestió de programes, projectes i iniciatives comuns.

  6. La cooperació amb altres centres de naturalesa o activitats similars.

  7. Qualsevol altra que li deleguin les entitats consorciades, i les que siguin necessàries per al millor compliment del seu objectiu fonamental.

6.3 El CSUC pot col·laborar amb la resta d'agents acadèmics i d'R+D de Catalunya i de fora de Catalunya, especialment d'Europa.

Article 7

Gestió compartida de serveis comuns de les universitats de Catalunya

7.1 El CSUC gestiona de manera compartida els serveis i infraestructures comuns de les entitats consorciades en el marc de l'objectiu i de les finalitats d'aquests Estatuts, per encàrrec de gestió, per mandat d'actuació o per qualsevol dels mitjans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR