ACORD GOV/32/2019, de 25 de febrer, pel qual es crea la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyAcord

En el marc del Pacte de la Reforma Horària, signat el dia 17 de juliol de 2017, amb aleshores 110 institucions, i tenint present la coneguda voluntat del Govern de la Generalitat de facilitar, en tot moment, i donar suport polític al conjunt d'accions iniciades, ja mitjançant l'Acord del Govern de 18 de març de 2014, es posa de manifest aquest suport a la Iniciativa per a la reforma horària-Ara és l'hora, amb la finalitat de treballar per aconseguir una millor racionalització dels horaris a Catalunya.

Així mateix, a través de l'Acord del Govern del 18 de setembre de 2018 per al desplegament del Pacte per a la Reforma Horària, el Govern acorda impulsar la creació de l'Oficina per a la Reforma Horària, en el si del Departament de la Presidència, amb les competències de caràcter transversal previstes a l'apartat 9 del Pacte per a la Reforma Horària – Objectiu 2025, i també s'acorda iniciar els tràmits per a la creació de la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària, com a òrgan de coordinació de les polítiques públiques de la Generalitat de Catalunya en aquest àmbit.

La creació de l'Oficina per a la Reforma Horària es fa efectiva amb l'aprovació del Decret 20/2019, de 29 de gener, de reestructuració del Departament de la Presidència, i entre les seves funcions hi ha la de vetllar per l'aplicació de la transversalitat en la planificació, la gestió i l'avaluació de les polítiques departamentals en el seu àmbit de competència.

L'article 51 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, estableix que el Govern pot crear comissions interdepartamentals amb la finalitat d'examinar i coordinar assumptes d'àmbit concret i específic que afectin diversos departaments, i que la norma de creació n'ha de fixar la composició, la presidència, les funcions, la durada i les normes de funcionament.

És per tot això que, a proposta de la consellera de la Presidència, el Govern

Acorda:

  1. Crear la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària, adscrita al Departament de la Presidència, com a instrument per facilitar la coordinació de les polítiques públiques de la Generalitat que tinguin relació amb la Implementació de la Reforma Horària i la seva incidència en l'organització i l'ús del temps de la vida quotidiana.

    La Comissió ha de permetre articular la coordinació entre els diferents departaments de l'Administració de la Generalitat en tots aquells àmbits...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR