ACORD GOV/69/2020, de 2 de juny, pel qual es crea el Grup Treball Catalunya 2022.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyAcord

La COVID-19 té unes greus conseqüències immediates, i també unes d'estructurals que poden definir la posició i les oportunitats del país per a les properes dècades. El Govern de la Generalitat de Catalunya, més enllà de la gestió immediata de l'emergència i dels greus efectes econòmics i socials que aquesta pandèmia genera, s'ha fixat com a prioritat la definició i concreció de les polítiques orientades a garantir la competitivitat i el desenvolupament del país en els escenaris futurs que se'n poden derivar.

Amb aquest objectiu, el Govern assumint la responsabilitat que li pertoca, actuant amb determinació i amb el màxim consens, va aprovar, mitjançant l'ACORD GOV/64/2020, de 2 de maig, la creació de la Comissió per a l'elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la COVID-19 (CORECO) per tal d'analitzar les propostes dels departaments de la Generalitat sobre mesures a adoptar en els propers mesos, tenint en compte els diversos i canviants escenaris de futur, i per aprofundir en la coordinació i la transversalitat d'aquestes iniciatives. Aquest Acord tenia com a objectiu garantir la màxima efectivitat i eficiència dels recursos pressupostaris emprats, proposar altres actuacions o plantejaments que consideri adients en funció de l'evolució econòmica, tractant d'anticipar els seus efectes en els sectors públic i privat, i analitzar les mesures que es vagin adoptant a nivell estatal i internacional, amb la finalitat última de l'elaboració i seguiment del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la COVID-19.

El Govern considera necessari ampliar l'anàlisi de la situació econòmica i social generada per la COVID-19, incorporant el talent de la nostra societat d'àmbits i disciplines ben diferents i comptar amb el compromís de la societat civil.

La responsabilitat del Govern i el compromís que es demanda justifiquen la creació d'un òrgan col·legiat, el Grup de Treball Catalunya 2022, integrat per persones expertes de reconegut prestigi i experiència en els diferents àmbits de coneixement que configuren la nostra societat que, des del seu compromís amb Catalunya, assessori al president i al Govern de la Generalitat per a l'assoliment dels objectius assenyalats.

Per tot això, a proposta de la consellera de la Presidència, el Govern

Acorda:

—1 Creació

1.1 Es crea el Grup de Treball Catalunya 2022, com a òrgan col·legiat assessor del president...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR