DECRET 237/1994, de 13 de setembre, pel qual s'acorda la constitució del consorci Residència per a Investigadors.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Atès que el desenvolupament científic a Catalunya requereix una permanent comunicació i col·laboració entre els membres més destacats de la comunitat científica internacional i que, a aquests efectes, cal disposar de la infraestructura necessària;

Atesa la voluntat de la Generalitat de Catalunya i del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) de l'establiment d'una residència per a científics a Barcelona, a disposició dels investigadors convidats pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), per les universitats catalanes i per la Generalitat de Catalunya;

Atès el que disposen l'article 9.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'article 7 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú;

A proposta del titular del Departament de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'acorda la constitució del consorci Residència per a Investigadors a Barcelona, integrat per la Generalitat de Catalunya i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i se n'aproven els Estatuts, que estableixen la seva composició, finalitats i organització, i que es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 2

La Residència per a Investigadors a Barcelona és un consorci públic que gaudeix de personalitat jurídica pròpia, suficient per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

Les parts consorciades formalitzaran l'acta constitutiva i nomenaran els seus representants en els òrgans de decisió.

Disposicions finals

-1 S'autoritza el Comissionat per a Universitats i Recerca per tal que, en l'àmbit de les seves atribucions, dugui a terme totes les actuacions necessàries per formalitzar la constitució del consorci.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de setembre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

ESTATUTS del consorci Residència per a Investigadors

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

La Residència per a Investigadors és un consorci públic integrat per la Generalitat de Catalunya i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Article 2

El consorci regulat en aquests Estatuts consitueix una entitat dotada de personalitat jurídica pròpia, independent de la dels seus membres, amb plena capacitat jurídica tant en els àmbits públic com privat, per a la realització dels seus objectius, sense més limitacions que les establertes expressament per les disposicions legals que li siguin aplicables i per aquests Estatuts.

Article 3

L'objectiu fonamental de la Residència per a Investigadors és la construcció, el manteniment i l'explotació d'una residència per posar-la a disposició dels investigadors convidats per la Generalitat de Catalunya, pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i per les universitats catalanes.

Article 4

4.1 El consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts, pel seu Reglament de règim intern i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin d'aplicació. 4.2 El consorci pot utilitzar en la seva actuació qualsevol de les formes de gestió previstes en la legislació aplicable en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya. 4.3 La contractació d'obres, serveis i subministraments s'ajustarà al règim jurídic de la contractació administrativa.

Article 5

El consorci...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR