DECRET 346/1989, de 19 de desembre, pel qual s'acorden actuacions en matèria d'ordenació d'explotacions a la zona de secà de la Noguera.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

El sector agrari i la població rural de la zona de secà de la comarca de la Noguera ha sofert un progressiu endarreriment en els nivells de renda i d'infrastructura en relació amb altres comarques catalanes que, atesa la importància del sector primari, ha repercutit negativament en el conjunt sòcio-econòmic de l'esmentada zona.

Per tal de pal·liar aquesta situació, cal emprendre una acció de suport integral del sector agrari que permeti un increment en la productivitat i, com a conseqüència, de la renda agrària de les explotacions, i també un millor i equilibrat aprofitament dels recursos potencials existents a la zona per tal d'evitar-ne el despoblament.

Així mateix, és necessari dur a terme actuacions en relació amb la conservació de la natura, de forma que s'eviti l'erosió i es mantingui l'equilibri ecològic.

El pla territorial de la zona de secà de la Noguera i l'estudi previ a la declaració realitzats, confirmen que la millor manera d'assolir aquests objectius és mitjançant les actuacions previstes per a les zones d'ordenació d'explotacions.

Atès el que estableix la Llei de reforma i desenvolupament agrari, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Es declara zona d'ordenació d'explotacions la zona de secà de la Noguera, amb la finalitat de promoure explotacions amb estructures suficients i característiques adequades de cara a la seva capitalització i organització empresarial. 1.2 Es declara d'utilitat pública i d'interès social l'ordenació d'explotacions de la zona de secà de la Noguera, als efectes que preveu la Llei de reforma i desenvolupament agrari.

Article 2

La zona de secà de la Noguera, als efectes d'aquest Decret, comprèn els municipis següents: Àger, Albesa, Alòs de Balaguer, Algerri, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Cabanabona, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Oliola, Os de Balaguer, Ponts, Preixens, la Sentiu de Sió, Tiurana, Vilanova de l'Aguda, Vilanova de Meià.

Article 3

Per tal d'aconseguir els objectius assenyalats a l'article 1.1, la zona de secà de la Noguera tindrà caràcter prioritari dins les línies generals d'actuació del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca que s'enumeren a continuació:

  1. En matèria de regadius: Les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR