DECRET 290/1989, de 25 d'octubre, pel qual s'acorden actuacions en matèria d'ordenació d'explotacions a la comarca de l'Alt Urgell. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1249, pàg. 390, de 31.1.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El sector agrari i la població rural de la comarca de l'Alt Urgell ha sofert un progressiu endarreriment en els nivells de renda i d'infrastructura en relació amb altres comarques catalanes que, donada la importància del sector primari, ha repercutit negativament en el conjunt sòcio-econòmic de la zona esmentada.

Per tal de pal·liar aquesta situació, cal emprendre una acció de suport integral al sector agrari per tal d'aconseguir un increment en la productivitat i, com a conseqüència, en la renda agrària de les explotacions, i també un millor i equilibrat aprofitament dels recursos potencials que hi ha a la zona per evitar el despoblament.

Així mateix, cal dur a terme actuacions de suport per a la conservació de la natura, per tal d'evitar l'erosió, mantenir l'equilibri ecològic i protegir les àrees naturals. Aquestes actuacions es faran d'acord amb el que preveu el Pla comarcal de muntanya de l'Alt Urgell.

El Pla de l'Alt Urgell i l'estudi previ a la declaració realitzats, confirmen que la millor manera d'assolir aquests objectius és mitjançant les actuacions previstes per a les zones d'ordenació d'explotacions.

La superfície de la zona afectada pel Decret és de 1.452,8 km2.

Atès el que estableix la Llei de reforma i desenvolupament agrari, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Es declara zona d'ordenació d'explotacions la comarca de l'Alt Urgell, amb la finalitat de promoure explotacions amb estructures suficients i característiques adequades amb vista a la seva capacitat i organització empresarial. 1.2 Es declara d'utilitat pública i d'interès social l'ordenació d'explotacions de l'Alt Urgell, als efectes que preveu la Llei de reforma i desenvolupament agrari.

Article 2

La comarca de l'Alt Urgell, als efectes d'aquest Decret, comprèn els municipis següents: Alàs i Cerc, Arsèguel, Bassella, Cabó,Cava, Coll de Nargó, Estamariu, Fígols i Alinyà, Josa i Tuixén, Montferrer i Castellbó, Oliana, Organyà, Peramola, el Pont de Bar, Ribera d'Urgellet, la Seu d'Urgell, les Valls d'Aguilar, les Valls de Valira, la Vansa i Fórnols.

Article 3

Per tal d'aconseguir els objectius que assenyala l'article 1.1, dins les línies generals d'actuació del Departament d'Agricultura, Ramaderia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR