DECRET 406/1996, de 24 de desembre, pel qual es regula l'acreditació dels diplomes i títols propis de les universitats catalanes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, preveu que les universitats, en exercici de la seva autonomia, podran impartir ensenyaments conduents a l'obtenció de diplomes i títols de caràcter no oficial, és a dir, propis de la universitat.

En exercici d'aquesta competència, les universitats vénen impartint ensenyaments conduents a l'obtenció de diplomes i títols propis que, per la seva naturalesa i qualitat, ofereixen una bona alternativa o bé un complement a l'oferta de títols oficials a Catalunya.

La bona acceptació per part de la població universitària de determinats diplomes i títols propis de les universitats i la creixent demanda d'ensenyaments que responguin a les necessitats del país, que es configuren, com a ensenyaments propis, fa que la Generalitat de Catalunya consideri de gran interès l'oferta d'ensenyaments conduents a l'obtenció de diplomes i títols propis de les universitats. D'altra banda, aquest Decret pretén estimular la col·laboració entre les universitats nacionals i les universitats estrangeres per a la impartició d'aquests diplomes i títols.

Per tot el que s'ha exposat, i per tal de potenciar els diplomes i títols propis universitaris que sigui d'interès que s'incloguin en l'oferta d'estudis universitaris a Catalunya i permetre la seva introducció en la programació universitària, aquest Decret regula el sistema d'acreditació per la Generalitat de Catalunya dels diplomes i títols propis, que gaudeixin d'un nivell de qualitat contrastat, de les universitats catalanes que s'hi vulguin acollir.

En virtut d'això, a proposta del conseller de la Presidència, amb l'informe del Consell Interuniversitari de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i previ l'acord del Govern,

Decreto:

Capítol 1 Acreditació de diplomes i títols propis de les universitats

Article 1

Objecte de l'acreditació 1.1 Aquest Decret té per objecte la regulació del sistema d'acreditació per la Generalitat de Catalunya dels diplomes propis de primer cicle graduat, i dels títols propis de primer i segon cicle graduat superior, de les universitats catalanes. 1.2 Podran ser objecte d'acreditació els diplomes i títols propis referits a ensenyaments que sigui d'interès que s'incloguin en l'oferta d'estudis universitaris a Catalunya, i que reuneixin un determinat nivell de qualitat.

Article 2

Condicions per a l'obtenció de l'acreditació 2.1 Són condicions necessàries per a l'obtenció de l'acreditació dels diplomes i títols propis de les universitats catalanes les següents:

  1. Que abastin àmbits específics per als quals no existeixin ensenyaments conduents a l'obtenció de títols oficials i amb validesa a tot el territori de l'Estat.

  2. Que responguin a una efectiva necessitat formativa del país, i tinguin una demanda equivalent o excedent a la seva oferta.

  3. Que garanteixin una adequada participació en activitats de recerca i desenvolupament en l'àmbit específic dels departaments universitaris que corresponguin.

  4. Que quedi garantida la impartició dels ensenyaments conduents a l'obtenció del diploma o títol propi de la universitat el temps necessari per permetre que els alumnes matriculats que tinguin un rendiment acadèmic normal puguin finalitzar-hi els seus estudis.

  5. Que compleixin els requisits que preveu l'annex 2 d'aquest Decret.

Article 3

Procediment d'acreditació 3.1 Les sol·licituds per obtenir l'acreditació d'un diploma o títol propi s'han d'adreçar pel rector o titular de la universitat al Comissionat per a Universitats i Recerca, a proposta del Consell Social o de l'òrgan que tingui atribuïda la competència en el supòsit d'universitats privades, acompanyades d'una memòria que ha de contenir, amb el màxim de detall, els aspectes enumerats a l'annex 3 d'aquest Decret, que s'hauran de concretar amb relació al títol o diploma que se sol·licita acreditar. 3.2 La Direcció General d'Universitats examinarà la sol·licitud, valorarà la documentació que l'acompanya, demanarà els informes tècnics oportuns i efectuarà la proposta de resolució d'atorgament o de denegació de l'acreditació al Comissionat per a Universitats i Recerca. 3.3 La proposta de resolució haurà de ser prèviament informada per la Comissió de Programació del Consell Interuniversitari de Catalunya. 3.4 El Comissionat per a Universitats i Recerca resoldrà la sol·licitud en el termini màxim de tres mesos a comptar de la data de la seva presentació amb tota la documentació requerida. Passat aquest termini sense resolució expressa, s'entendrà desestimada. 3.5 L'acreditació es podrà concedir subjecte a terminis i condicions determinades en la resolució d'atorgament.

Article 4

Impartició de diplomes i títols acreditats en centres docents d'ensenyament superior que no siguin de titularitat de la universitat 4.1 Quan el diploma o títol propi pel qual se sol·liciti l'acreditació s'hagi d'impartir en un centre docent d'ensenyament superior que no sigui titularitat de la universitat, s'haurà de formalitzar un conveni de col·laboració entre el titular del centre i la universitat pel qual el centre queda vinculat a efectes acadèmics a la universitat per al corresponent títol o diploma. 4.2 Les sol·licituds s'hauran d'adreçar pel rector o titular de la universitat al Comissionat per a Universitats i Recerca, a proposta del Consell Social o de l'òrgan que tingui atribuïda la competència en el supòsit d'universitats privades, acompanyada de la documentació a què fa referència l'article 3.1 i la detallada a l'annex 4 d'aquest Decret. 4.3 La universitat haurà d'estar representada en els òrgans de govern del centre, en la proporció que es determini en el corresponent conveni de col·laboració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR