DECRET 264/1994, de 13 de setembre, pel qual s'estableixen les disposicions reguladores específiques de l'acreditació de laboratoris d'assaigs per al control de recepció d'obres en l'àmbit de la ceràmica.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Pel Decret 175/1990, de 17 d'abril, es varen establir diversos i importants àmbits d'acreditació de laboratoris d'assaigs, continuant així amb la línia d'actuació iniciada mitjançant el Decret 281/1986, sobre acreditació de laboratoris d'assaigs de l'edificació.

La delimitació dels diferents àmbits ha estat la continuació necessària del procés iniciat l'any 1986, el qual s'ha de desenvolupar en etapes successives en funció dels diferents elements que es consideren que han de ser sotmesos a anàlisis per tal que en el procés constructiu es vagin assolint uns paràmetres de qualitat idonis.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Publiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aproven les disposicions reguladores específiques corresponents a l'acreditació de laboratoris d'assaigs per al control de recepció d'obres en l'àmbit de la ceràmica, que s'adjunten com a annex a aquest Decret.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de setembre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep M. Cullell i Nadal Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Àmbit de la ceràmica

Capítol 1 Objecte

1.1 Finalitat. Aquestes disposicions tenen per finalitat establir les disposicions reguladores específiques per a l'acreditació de laboratoris d'assaigs per al control de recepció d'obres en l'àmbit de la ceràmica.

Capítol 2 Àmbit d'assaig

2.1 Definició de l'àmbit. Aquest àmbit comprèn els assaigs necessaris per determinar les característiques de la ceràmica, d'acord amb el que estableix el plec general de condicions per a la recepció dels maons ceràmics en les obres de construcción (RL vigent), i els particulars per a blocs ceràmics i taulers, i teules. 2.2 Relació d'assaigs i normativa. La relació d'assaigs i els procediments a emprar en aquest àmbit són: 2.2.1 Peces ceràmiques. Presa de mostres per al control estadístic a la recepció de la qualitat de productes ceràmics utilitzats en construcció, UNE 67.022/83 Instrucció. Característiques dimensionals UNE 67.030/85 i UNE 67.030/86 Erratum. Resistència a la compressió UNE 67.026/84 i UNE 66.026/86 Erratum. Geladicitat, UNE 67.028/84 i UNE 67.028/86 Erratum. Eflorescències, UNE 67.029/85. Succió, UNE 67.031/85 i UNE 67.031/86 Erratum. Dilatació potencial (expansió per humitat)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR