ORDRE de 17 d'agost de 1993, sobre acreditació i registre de les entitats col·laboradores del Departament de Medi Ambient.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyOrdre

En el Decret 230/1993, de 6 de setembre, sobre exercici de les funcions d'inspecció i control en l'àmbit de la protecció del medi ambient, es preveu l'acreditació d'entitats col·laboradores del Departament de Medi Ambient i se'n crea el Registre.

En ús de la facultat que m'atorga la disposició final del Decret esmentat,

Ordeno:

Article 1

Definició Són entitats col·laboradores del Departament de Medi Ambient aquelles entitats, públiques o privades, que obtenen la qualificació i l'homologació d'aquest Departament per exercir determinades funcions d'inspecció i control.

Article 2

Personalitat jurídica Les entitats col·laboradores del Departament de Medi Ambient tenen personalitat jurídica pròpia diferent de la Generalitat i dels organismes autònoms i empreses que en depenen.

Article 3

Camps d'actuació Les funcions d'inspecció i control que corresponen al Departament de Medi Ambient i que poden ser exercides per les entitats col·laboradores sempre que no siguin objecte de concessió administrativa són agrupades en els camps d'actuació següents:

  1. Inspecció d'instal·lacions adreçades a la verificació i comprovació del compliment de les normes de qualitat ambiental.

  2. Les operacions de presa de mostres, anàlisi, verificació i altres adreçades a identificar i caracteritzar residus i efluents de qualsevol naturalesa.

  3. Certificació del compliment de les condicions objectives fixades a la normativa sobre concessió d'etiqueta ecològica, respecte al cicle de vida dels productes.

  4. Validació de les declaracions mediambientals en el procés d'auditoria ambiental.

  5. Emissió de dictamen sobre el funcionament, l'estat, el manteniment i els sistemes d'autocontrol de les instal·lacions d'activitats potencialment contaminadores, i l'eficàcia de les mesures de correcció adoptades.

  6. Altres actuacions d'inspecció i control en general que hagi de realitzar el Departament de Medi Ambient.

Article 4

Requisits Podran optar a la qualificació i homologació com a entitats col·laboradores del Departament de Medi Ambient les empreses públiques o privades que compleixin els requisits següents:

  1. Tenir personalitat jurídica pròpia.

  2. Tenir com a finalitat expressa l'estudi i el foment de les tècniques de control de qualitat ambiental.

  3. Comptar amb un mínim de tres titulats, amb competència acreditada en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR