DECRET 83/2005, de 3 de maig, de declaració de la zona d'actuació urgent Sant Llorenç de Munt-Cingles del Bertí.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

83/2005, de 3 de maig, de declaraciÛ de la zona d'actuaciÛ urgent Sant LlorenÁ de Munt-Cingles del BertÌ.

La Llei 6/1988, de 30 de marÁ, forestal de Catalunya, en el seu article 42, estableix que l'AdministraciÛ forestal pot declarar determinades ‡rees Zones d'ActuaciÛ Urgent (ZAU), amb la finalitat de conservar-les i afavorir-ne la restauraciÛ. Segons l'article 42.2 de la Llei esmentada, seran declarats zones d'actuaciÛ urgent, entre d'altres, els terrenys forestals degradats, els terrenys erosionats, els que estan en perill manifest de degradaciÛ o d'erosiÛ i els terrenys forestals incendiats per als quals no Ès previsible una recuperaciÛ natural.

La disposiciÛ addicional primera de la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenciÛ dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuÔtat immediata amb la trama urbana, estableix que es poden declarar zones d'actuaciÛ urgent determinats terrenys en quË calgui preservar especialment els valors naturals, ecolÚgics o paisatgÌstics, delimitant perÌmetres de protecciÛ priorit‡ria contra incendis.

La DirecciÛ General del Medi Natural ha aprovat la memÚria per a la declaraciÛ de Zona d'ActuaciÛ Urgent Sant LlorenÁ de Munt-Cingles del BertÌ i en ella es fa palesa la necessitat d'impulsar l'execuciÛ de determinades actuacions que contribueixin, d'una banda, a regenerar els terrenys forestals afectats pels incendis de l'estiu de 2003 i, d'altra banda, a prevenir els incendis en la resta de terrenys inclosos en l'‡mbit del perÌmetre de protecciÛ priorit‡ria. En els terrenys afectats pels incendis Ès previst dur a terme, entre d'altres, actuacions d'eliminaciÛ de la vegetaciÛ morta, de recuperaciÛ de la coberta vegetal i de correcciÛ hidrolÚgica. En els terrenys inclosos en l'‡mbit del perÌmetre de protecciÛ priorit‡ria es preveu dur a terme actuacions de silvicultura preventiva i de millora de determinades infraestructures de prevenciÛ d'incendis forestals, com ara el potenciament d'‡rees tallafoc temporals.

D'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

DeclaraciÛ i finalitats de la Zona d'ActuaciÛ Urgent

1.1 Es declara la Zona d'ActuaciÛ Urgent Sant LlorenÁ de Munt-Cingles del BertÌ.

1.2 La Zona d'ActuaciÛ Urgent tÈ per finalitats:

  1. Conservar i afavorir la restauraciÛ dels terrenys forestals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR