DECRET 409/1982, de 18 de novembre, sobre actuacions urgents a la zona declarada catastròfica.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Els aiguats caiguts en determinades comarques de Catalunya i les subsegüents inundacions esdevingudes el dia 7 de novembre de 1982 han produït danys molt importants que perjudiquen greument els seus ciutadans i les infrastructures viàries, de comunicacions, habitatges, indústries, explotacions agràries, infrastructura rural, i en general, tota l'activitat econòmica de les comarques afectades.

En conseqüència, un cop superada la primera etapa d'actuacions urgents, es fa indispensable endegar les accions oportunes per pal·liar en la mesura del possible aquesta situació, assegurar la recuperació de les infrastructures danyades i facilitar als afectats l'ajut i suport necessaris.

Per aquests motius, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Els Departaments de Política Territorial i

Obres Públiques i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca coordinaran i portaran a terme, si s'escau, la reconstrucció de les vies i camins d'accés als nuclis de població, així com dels camins d'ús comú, agrícoles i forestals afectats pels aiguats i les inundacions.

Article segon

- El Departament de Política Territorial i

Obres Públiques executarà, coordinadament amb les administracions competents, la restitució i la protecció dels marges dels rius en aquells trams indispensables per garantir la seguretat de persones i béns, així com el restabliment de les activitats agrícoles i industrials i altres aprofitaments hidràulics.

Article tercer

- El Departament d'Agricultura, Ramaderia i

Pesca realitzarà les obres de reconstrucció i acondiciament de la infrastructura principal de recs així com d'aquells altres elements imprescindibles per restituir l'activitat pagesa.

Article quart

- Es faran extensius els beneficis del Decret

281/1982, de 2 d'agost, als habitatges afectats amb la possibilitat d'augmentar fins a 500.000 pessetes la quantia màxima de la subvenció per cada habitatge a què fa esment l'article 4.

Article cinquè

- Amb caràcter general els romanents dels

Plans d'Obres i Serveis actualment en vigor s'aplicaran al finançament dels danys en obres d'equipaments municipals de caràcter urgent afectades per les riuades.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR